Ekonomi

Mehmet Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Kolaycı bir çözümü yok, köklü çözüm peşindeyiz

08 Şubat 2025 21:25

Güncelleme: 08 Şubat 2025 21:32

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Enflasyondaki düşüş, fiyat düşüşü anlamına gelmiyor. Fiyatlardaki artış hızı yavaşlıyor anlamına geliyor. Biz enflasyonla ciddi bir biçimde mücadele ediyoruz. Vatandaşımız müsterih olsun, köklü bir çözüm peşindeyiz. Kolaycı bir çözüm yok. Bütün dünyada enflasyonla mücadele zaman alıyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Şimşek TV100 kanalında canlı yayın konuğu oldu. Ekonomiye dair gelişmeleri değerlendiren Şimşek, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Açıklanan enflasyon rakamlarına ilişkin olarak konuşan Şimşek, "Enflasyonla mücadelede mesafe kat ediyoruz. Enflasyon düşüyor, fiyatların artış hızında yavaşlama var. Enflasyondaki düşüş fiyat düşüşü anlamına gelmiyor. Şu anlama geliyor; fiyatlardaki artış hızı yavaşlıyor demektir" ifadelerini kullandı.

"Hayat pahalılığı, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu en önemli ekonomik sorun"

Hayat pahalılığı hakkındaki soruya da yanıt veren Şimşek, "Hayat pahalılığı şu anda Türkiye'nin karşı karşıya olduğu en önemli ekonomik sorun, bu bir realite. Hayat pahalılığın en önemli bileşeni karalardır. Çünkü ev sahipliği oranı yüzde 56 civarında" şeklinde konuşarak konut arzını artıracak çaba içerisinde olduklarını belirtti.

"Enflasyonda köklü bir çözüm peşindeyiz"

Şimşek, "Biz enflasyonla ciddi bir biçimde mücadele ediyoruz. Vatandaşımız müsterih olsun, köklü bir çözüm peşindeyiz. Kolaycı bir çözüm yok. Bütün dünyada enflasyonla mücadele zaman alıyor" ifadelerini kaydetti.

"Vatandaşımızın tükettiği elektrik bize 100 TL'ye mal oluyorsa biz 40 TL'ye satıyoruz"

Şimşek, elektrik faturalarına da değinerek, "Şu anda konutlarda sübvansiyon yüzde 60 civarı elektrikte, doğalgazda yüzde 63. Bu şu anlama geliyor; vatandaşımızın tükettiği elektrik bize 100 TL'ye mal oluyorsa biz 40 TL'ye satıyoruz. Doğal gaz 100 TL'ye mal oluyorsa 37 TL'ye satıyoruz aradaki farkı hazine ödüyor" dedi.

Botoks ücreti ne kadar olmalı, Türkiye'de yasal olan markalar hangileri; Dr. Nurhayat Gül anlattı