Gündem

Mehmet Özhaseki: Teröristlere ‘gerilla’, şehitlere ‘Neden öldükleri belli değil’ demedim

"FETÖ'ye Bir metrekare belediyede vermemiş ender başkanlardan biriyim"

19 Mart 2019 07:47

AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, PKK'lılara 'gerilla', şehitlere 'neden öldükleri belli değil' demediğini söyledi. Özhaseki, "Dağdaki gerilla" sözlerini içeren videoyu neden yasaklattığını da "Aradan kesiyorsunuz bir bölümünü yayımlamaya çalışıyorsunuz. Ben bunu engellemeyeyim mi?.." diye sordu.

Cumhuriyet gazetesinden İklim Öngel'e konuşan Özhaseki'nin açıklamalarından bir kısım şöyle:

Kayseri’de sizinle ilgili iddialara ne dersiniz? 
Kayseri’de de FETÖ yöneticiliğinden içeride olan biri iftira olsun diye “Bizi ABD’ye Özhaseki götürdü” dedi. Herkesin her kaydını almış adamlar, göstersinler fotoğrafımı. Böyle bir şey yok ki.

Siz ‘Tek metrekare FETÖ’ye vermedim’ dediniz. CHP’li Gürsel Tekin 48 yer verdiğinizi iddia ediyor...
Göstersin bir tanesini. Bu kadar yalan iftira olmaz. Bir metrekare belediyede vermemiş ender başkanlardan biriyim. Öyle bir şey varsa göndersin, hepsine baktırayım. Belediyeden bir metrekare bunların vakıflarına hangi değişik isim altında kurarlarsa kursunlar ne kurdularsa vermemiş, bir tek kurban parası vermemiş bir Allah’ın kuluyum ben. Ben müsteşar, genel müdür 250’ye yakın üst düzey görevli atadım. Biri bile FETÖ’cülükten atılmadı.

TIKLAYIN - FETÖ çatı davasında Mehmet Özhaseki ayrıntısı

Çözüm süreci dönemindeki bir konuşmanızın yer aldığı videoya erişim engeli getirdiğiniz çok tartışıldı...
Evet doğru, aynen öyle. Mahkemeye müracaat ettim. O günlerde çözüm süreci, dağdan insinler düz ovada siyaset yapsınlar mantığı var. Onlar da “Silah bırakıyoruz” dediler. Sözün başında diyorum ki “Onlar da diyorlar ki ‘Böyle ölerek bitmez kardeşim, elinde silahı olmayan insan öldürmemiş gerillalar geldiğinde hiç değilse artık barış ortamından istifade edilsin” dedikten sonra “ama” diyerek devam eden bölüm var. Aradan kesiyorsunuz bir bölümünü yayımlamaya çalışıyorsunuz. Ben bunu engellemeyeyim mi?.. Mahkemeye ben işin başından sonuna kadar anlattıklarımı götürdüm, verdim. Montajladıkları, kestikleri yeri de verdim. Mahkeme hemen karar verdi ve yasakladı.

“Tetöristlere ‘gerilla’, şehitlere ‘Neden öldükleri belli değil’ demedim” diyor musunuz?
Elbette ki hiç olacak bir şey mi...


Öte yandan Özhaseki'nin gazeteye verdiği röportajı manşetten yayınlayan Cumhuriyet'te bir haber dikkati çekti. Söyleşinin hemen üstünde yer alan haberde AKP ve MHP’nin Ankara adayı Mehmet Özhaseki’nin başkan olduğu dönemde Kayseri Belediyesi’nin "FETÖ’ye verdiği desteğin ortaya çıktığı" belirtiliyor. 

Alican Uludağ imzalı haberde, FETÖ çatı davasının gerekçeli kararı yer alıyor. Habere göre “FETÖ’nün hukuka aykırı diğer gelirleri” başlığı altında “cebren arsa toplamak”ın sayıldığı kararda, buna örnek olarak, Kayseri Belediye Meclisi’nin 'FETÖ' tarafından kurulan Melikşah Üniversitesi arazisi için 2005-2010-2011 ve 2012 yıllarında imar değişiklikleri yaptığı vurgulanıyor.