Politika

Mehmet Özhaseki: Millet İttifakı'ndan 10'un üzerinde belediye başkanı AK Parti'ye geçmek istiyor

01 Aralık 2022 15:51

AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Altılı Masa ve HDP’den bazı belediye başkanlarının AKP’ye geçmek istediğini iddia etti. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın İyi Parti'den istifa edip AKP'ye  katıldığını hatırlatan Özhaseki “Millet İttifakı'ndan 10'un üzerinde belediye başkanı AK Parti'ye geçmek istiyor” iddiasında bulundu.

AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, tv100'de Deniz Gürel'in hazırladığı Ankara'da Neler Oluyor? programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

'Asgari ücret ne kadar olacak' sorusuna Özhaseki, "Bizim birinci tercihimiz elbette ki dar gelirli insanın alım gücünü arttırması. Bundan dolayı bizim birinci tercihimiz asgari ücretin en yüksek düzeyde tutulup daha rahat geçinilmesi şeklinde olur. Ama benim şahsi kanaatim dar gelirlilerin, asgari ücretlinin ‘Evet iyi oldu. Ellerine sağlık bu hükümetin’ diyeceği bir rakam olacak. Asgari ücret açıklandığı zaman herkesi tatmin edecek.. İşvereni de düşünmek zorundayız, dar gelirli enflasyon karşısında ezilmeyecek. Fakat şunu söyleyebilirim asgari ücrette ciddi bir artış olacak" yanıtını verdi.

CHP’nin elinde bulunan 11 büyükşehir belediyesini önümüzdeki seçimlerde büyük çoğunluğunun AKP’nin kazanacağını söyleyen Özhaseki, Nazilli Belediye Başkanı  Özcan’ın İyi Parti'den istifa edip AKP'ye  katıldığını hatırlatarak  “Önümüzdeki günlerde AK Parti'ye geçişlerin olacağını düşünüyorum. Bizim CHP ile aramızdaki temel fark hizmet odaklı olmamız. Seçimlerden bu yana CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve diğer partilerden tam 41 belediye başkanı AK Parti'ye katıldı. Şu anda Millet İttifakı'ndan AK Parti'ye geçmek isteyen 10'un üzerinde belediye başkanı var” açıklamasını yaptı.