Gündem

Mehmet Ocaktan: Şanghay pazarlamacıları ne hikmetse çocuklarını emperyalist olarak tanımladıkları Batılı ülkelerde okutmak için can atarlar

"Kısacası Şanghay’ın gücü de fazileti de bu kadardır…"

21 Eylül 2022 08:27

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, Türkiye'nin "despotik ülkeler birliği" olarak adlandırdığı Şanghay Beşlisi hevesinden vazgeçemediğini belirterek, "Şanghay denen tiyatronun neyi perdelemek için sahnelendiğini anlamak için Özbekistan’daki toplantıda yaşanan illüzyona bakmak yeterli olacaktır. Son Şanghay toplantısından ‘akılda kalan nedir’ diye sorsak, herhalde hemen herkes “Uygur Türklerine soykırım uygulayan Çin’in madalya ile ödüllendirilmesidir” diyecektir." diye yazdı.

"Yandaş medya"nın Şanghay güzellemesi için sıraya girdiğini savunan Ocaktan, "Kaderin cilvesine bakın ki sabah-akşam Şanghay fantezisi yapanlar en küçük tatil fırsatını değerlendirmek için ilk fırsatta soluğu Paris, Londra, Newyork ve Berlin’de alırlar. Dahası bu uyduruk birliğin içinde yer almak için heves eden ülkelerin liderleri ve bütün Şanghay pazarlamacıları ne hikmetse çocuklarını emperyalist olarak tanımladıkları Batılı ülkelerde okutmak için can atarlar. Kısacası Şanghay’ın gücü de fazileti de bu kadardır…" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...