Gündem

Mehmet Ocaktan: Bakan Kirişci, 'sorgu melekleri' ile irtibata geçerek, ahiretteki soruları ele geçirmiş olmalı

"Üç-beş oy eksik alsanız dünya yıkılmaz ama bu ülkede dindarlar çok şey kaybeder…"

23 Eylül 2022 08:23

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, AKP yöneticileri ve bakanların akıl dışı söylemlerde bulunduğunu belirterek, "Siyasetçilerin zaman zaman hatalı söylemleri ya da maksadını aşan ifadeleri olabilir, bu anlaşılabilir bir durum. Yanlış olan iktidar mensuplarının, siyasetçilerin din üzerinden siyaset pazarlamacılığı yapmaları ve de haddi aşarak “ahiret” bekçiliğine soyunmalarıdır.

Mesela Tarım Bakanı Vahit Kirişçi, dini siyasete alet etmede ileri bir aşamaya geçmiş bulunuyor. Muhtemelen Bakan Kirişçi ‘sorgu melekleri’ ile irtibata geçerek ahiretteki soruları ele geçirmiş olmalı ki çok cesur konuşmalar yapıyor ve 2023 seçimlerinde oy kullanacak seçmenleri ‘Münker’ ve ‘Nekir’ melekleri ile korkutuyor." diye yazdı.

Dini değerlerin seçim propagandası malzemesi haline dönüştürüldüğüne işaret eden Ocaktan, "İnsanların İslam’a olan bağlılığını, güzel duygularını seçim malzemesi olarak kullanmak kime ne kazandırır ki… Üç-beş oy eksik alsanız dünya yıkılmaz ama bu ülkede dindarlar çok şey kaybeder…" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...

TIKLAYIN | Tarım Bakanı Kirişci: Bu seçim çok önemli, öbür dünyaya gittiğimizde soracaklar