Gündem

Mehmet Metiner: Hem Kürtleri kardeş bildiğinizi söyleyeceksiniz hem Kürtleri kendi eşitiniz olarak görmeyeceksiniz, olmaz böyle bir kardeşlik!

"Herkes şunu bilsin isteriz ki, biz Kürtler, tıpkı Türk kardeşlerimiz gibi bu ülkenin sahibiyiz ve asli unsuruyuz"

24 Ocak 2023 09:56

Yeni Şafak yazarı ve eski AKP milletvekili Mehmet Metiner,  Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, "Kürtçe, Türkiye'nin ana dillerinden biri olamaz" çıkışına tepki gösterdi.

Metiner, başkanlığını yaptığı Demokrasi ve Birlik Derneği’nin Türkiye Kürtlerini kazanmaya çalışırken kimi ırkçı çevrelerin Türkiye Kürtlerini terör örgütünün ve partisinin kucağına itecek açıklamalar yaptığını belirtti. Metiner, “Suriyeli kardeşlerimize yönelik o nefret dilinin aynısının bu ülkenin Kürtlerine ve diline yönelik kullanılması, hiç kuşkunuz olmasın ki, Kürtler üzerinden Türkiye’mize kurulmak istenen tuzağın diğer bir parçasıdır” görüşünü dile getirdi.

Özdağ’ın açıklamasının bölücülerin değirmenine su taşıdığını kaydeden Metiner, “Herkes şunu bilsin isteriz ki, biz Kürtler, bu devlete sadece vatandaşlık bağıyla bağlı bir etnik topluluk değiliz. Tıpkı Türk kardeşlerimiz gibi bu ülkenin sahibiyiz ve asli unsuruyuz. O yüzden Türkiye’yi kendi devletimiz ve yurdumuz olarak biliriz. Türkçeyi de resmi dilimizin ötesinde ana dilimiz olarak bilir benimseriz. Sadece Türkçeyi değil, bu ülkede yaşayan tüm kardeş toplulukların dillerini de ana dilimiz Kürtçe gibi aziz biliriz. Türkçemizi de hepimizi ortaklaştıran ve bütünleştiren aziz bir dil olarak baş tacı ederiz” ifadesini kullandı.

Metiner, “Hem Kürtleri kardeş bildiğinizi söyleyeceksiniz hem Kürtleri kendi eşitiniz olarak görmeyeceksiniz, olmaz böyle bir kardeşlik! Bu anlayış, akidemizin inkârıdır. Kendisi için istediğini kardeşi için istemeyenin akidesi sorunludur” değerlendirmesinde bulundu.

Yazının tamamını okumak için tıklayın