Spor

Mehmet Büyükekşi'den sürpriz MHK Başkanı seçimi

12 Temmuz 2023 09:09

Üç hafta önce güven tazeleyen TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanlığı için Ahmet İbanoğlu ismini belirlediği iddia edildi.

TFF Genel Kurulu'ndan üç hafta sonra Büyükekşi'den ilk tebligatı alan isim Ahmet İbanoğlu oldu.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; MHK Başkanlığı tebliğ edilen İbanoğlu, hafta sonuna kadar ekibini belirleyip Büyükekşi'nin onayına sunacak.

Sabri Çelik ve Lale Orta MHK'larında PMİK (Profesyonel Müsabaka İcra Kurulu) üyesi olarak yer alan İbanoğlu, bu defa başkanlık koltuğunda oturacak.

Bir aylık yoğun mesai

Süper Lig hakemliği ve uzun yıllar Süper Lig gözlemciliği yapan İbanoğlu'nu yoğun bir mesai bekliyor. Klasman belirlenmesi, eğitimler ve testler bir ay içinde tamamlanmış olacak.

Denizli'de uzun yıllar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yapan İbanoğlu, geçen yıl emekli olmuştu.

Lale Orta ile devam etmeyi düşünmeye TFF, "Hakem Akademisi" fikrini de bir türlü hayata geçiremedi.

Ahmet İbanoğlu kimdir?

Ahmet İbanoğlu Denizli / Çivril doğumlu olup 13 yıl gibi uzun bir süre Denizli Gençlik Spor Ve İl Müdürü olarak görev yaptı. Görevi boyunca ulusal, uluslararası birçok spor ve gençlik organizasyonlarında görev ve sorumluluklar üstlendi. TFF'de görevine ise 1981'de başladı. Mehmet Baykan'ın Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü olan, 2022'de emekliye ayrılan İbanoğlu 13 yıl bu görevi sürdürdü. İbanoğlu, 1981'de TFF'de futbol hakemi olarak başlayan görev sürecinde ise 5 yıl Süper Lig hakemliği, 17 yıl profesyonel liglerde hakemlik, 2 yıl TFF Gözlemciler ve Temsilciler Kurulu Üyeliği, 16 yıl Süper Lig hakem gözlemcisi, 3 dönem TFF Futbol Hakemleri Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İcra Kurulları üyeliği, hakem eğitimciliği ve hakem mentörü gibi görevlerinde bulundu. (Türkiye)