Gündem

Mehmet Barlas: İstanbul'da 1 milyondan fazla binanın sorunlu olduğu söyleniyor, Kanal İstanbul'un önemi burada da öne çıkıyor

"Umarım bu proje ideolojik tartışmalara kurban edilmez ve gerçekleşir"

07 Haziran 2022 08:23

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, Balıkesir'de gerçekleşen 4.7 büyüklüğündeki depremin, büyük bir depremin öncüsü olabileceğine yönelik uyarılar yapıldığını belirterek, "Tabii bizim aklımız İstanbul'da.
İstanbul'da 1 milyondan fazla binanın sorunlu olduğu söyleniyor. Kanal İstanbul'un önemi burada da öne çıkıyor. Kanalın çevresinde oluşacak şehrin kentsel dönüşüm çerçevesinde İstanbul'un bu sorunlu binalarında yaşayanlara ev sahipliği etmesi bekleniyor. Umarım bu proje ideolojik tartışmalara kurban edilmez ve gerçekleşir" diye yazdı.

Barlas, dünyadaki tahıl krizini çözmek amacıyla Odessa Limanı'ndaki mayunları Türk donanmasının temizleyeceğine işaret ederek, "Batı ve Rus basınında bu gelişme "Türkiye'nin diplomasi başarısı" olarak yorumlanıyor. Anlayacağınız dünyanın açlık ve kıtlık sorununun çözümü Türk donanmasına emanet edilmiş durumda. Bu da NATO'nun gazına gelerek Rusya ile diplomatik ilişkilerini koparmayan Türk hariciyesinin başarısıdır" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...