Seçim 2023

Mehmet Ali Bilgili kimdir?

AKP Ağrı Milletvekili adayı Mehmet Ali Bilgili kimdir?

Mehmet Ali Bilgili

10 Mayıs 2023 22:07

Mehmet Ali Bilgili, 1972 yılında Ağrı'nın Diyadin ilçesinde doğdu.

İlk ve orta öğrenimini Mersin'in Tarsus ilçesinde tamamladıktan sonra, yüksek öğrenimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladı.

Bilgili, 2013-2017 yılları arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Acil Tıp Uzmanlığı unvanını aldı. Ağrı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde Başhekim olarak görev yaptıktan sonra, 2009 yılında Ağrı İl Sağlık Müdürü olarak atandı.

Mehmet Ali Bilgili, evli ve iki çocuk babasıdır.  Üniversite eğitimini Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayan Bilgili, ayrıca Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü ve Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar Ve Sulama Bölümü'nde de eğitim almıştır.

Mehmet Ali Bilgili, çeşitli sağlık kuruluşlarında yöneticilik ve doktorluk görevleri yapmıştır. Ayrıca, Uluslararası Yaşlılık Şurası Bakım Ekonomisi Komisyonu Üyesi, Sağlık ve Medeniyet Derneği V. ve VI. Akademik Gelişim Kursları Kurs Düzenleme Kurulu Üyesi-Eğitimci, Van Tuşba Belediyesi Kent Konseyi Üyesi-Başkan Yardımcısı gibi görevlerde de bulunmuştur.