Gündem

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği, 'Deneyimli Gazetecilerden Mesleki Farkındalık' atölyesi düzenleyecek

Atölyelerin ilki 4-7 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek

10 Eylül 2019 15:18

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA), Birleşik Krallık Program Fonu (BEF) desteğiyle ‘Deneyimli Gazetecilerden Mesleki Farkındalık‘ atölyelerinden ilkini düzenliyor. Program, mesleğe yeni adım atmış gazetecilere kapsamlı bir mesleki rehberlik desteği sağlamayı amaçlıyor.

Bu amaç doğrultusunda 4-7 Ekim 2019 tarihleri arasında İstanbul’da dört gün sürecek program kapsamında Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) Yönetim Kurulu Üyesi Kadri Gürsel, Medyascope TV Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır, Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, Gazete Duvar Genel Yayın Yönetmeni Ali Duran Topuz ve Hürriyet gazetesi yazarı Sedat Ergin atölyeler düzenleyerek uzmanlık alanlarındaki birikimlerini katılımcılara aktaracaklar.

Programın temel amacı şöyle aktarılıyor: Medya sektöründe değişen dengeler nedeniyle gazetelerin, TV kanallarının ve haber sitelerinin kurumsal hafızalarını kaybettiği ve meslekte usta-çırak ilişkisinin aşındığı bu dönemde genç gazetecilere deneyim kazanabilecekleri yeni bir alan sunmak.

Uzun yıllar Hürriyet gazetesinin Washington bürosunun başında görev almış deneyimli gazeteci Cansu Çamlıbel koordinasyonunda düzenlenen programa katılmak isteyen adaylar MLSA'nın web sitesinde yer alan yönergeyi takip ederek 20 Eylül Cuma tarihine kadar başvuru yapabilirler.