Dünya

Medvedev'den yeni nükleer tehdidi: Batı ülkelerinin Kiev'e silah tedarik etmeye devam etmesi küresel felakete sebep olur

27 Şubat 2023 11:55

Rusya'nın eski devlet başkanı, şimdiki Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev, Ukrayna üzerinden nükleer tehdidini yineleyerek, Batı ülkelerinin Kiev’e silah tedarik etmeye devam etmesinin “küresel nükleer felaket riski” oluşturduğunu söyledi.

The Guardian’da yer alan habere göre, Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dimitri Medvedev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dün yaptığı nükleer açıklamalarının ardından Batı ülkelerinin Kiev’e askeri desteğine dair yorumlarda bulundu. 

Medvedev, “Tabii silah gönderilme süreci devam edebilir ve müzakereleri yeniden başlatma ihtimalini yok eder. Düşmanlarımız tam olarak bunu yapıyor ve hedefleri kesinlikle fiyaskoya sebep olacak. Herkes için kayıp. Bir yıkım. Kıyamet. Moloz radyasyon yaymayı bırakana kadar yüzyıllarca eski hayatınızı unuttuğunuz bir nokta” dedi. 

Dün devlet televizyonuna açıklamalar yapan Putin, geçen hafta ABD ile yapılan nükleer silah kontrolü anlaşması yeni START’ı askıya aldıklarını açıklaması sonrası “Rusya, NATO’nun nükleer potansiyelini hesaba katmalı” ifadelerini kullandı. Rusya lideri şunları söyledi: 

“Bugünün koşullarında bütün öne çıkan NATO ülkeleri ana hedeflerinin, halkımızın acı çekmesi için bize stratejik yenilgi yaşamak olduğunu söylediğinde nasıl nükleer kapasitelerini göz ardı edebiliriz?”