Gündem

Meclis'te “Cumhurbaşkanlığı bürokratları" tartışması

İyi Partili Lütfü Türkkan ve CHP'li Özgür Özel Genel Kurul'da bulunan bürokratları eleştirdi

17 Aralık 2019 14:46

2020 Yılı Bütçe Teklifi’nin TBMM Genel Kurulu görüşmeleri sırasında “Cumhurbaşkanlığı bürokratları tartışması” yaşandı. Genel Kurul kürsüsünde milletvekillerinin konuşmaları sırasında önce İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan daha sonra da CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel söz alarak Genel Kurul'da bulunan bürokratları eleştirdi.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in konuşmasının ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Burada önemli bir görüşme yapılırken bürokratlar kendi aralarında gülüşmekte, birbirlerine vurmakta ve kahkahalar atmaktadır. Bu durum Genel Kurul’un işleyişini bozmaktadır ve bir saygısızlıktır” dedi.

BirGün'ün haberine göre Özel’in eleştirilerin ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay söz aldı. Bürokratların “not aldığını” iddia eden Oktay, “Bürokrat arkadaşlar görevlerini yapıyor. Saygısızlık yapmaları söz konusu değildir” dedi.

"Bu nasıl görev yapmaktır?"

Oktay’ın ardından yeniden söz alan CHP’li Özel, yanıta tepki gösterdi. Özel, “Siz bizim gözümünüz önünde yaşanan bir hadiseyi inkar ederseniz biz sizin hangi dediğinize inanacağız? Birbirlerine vura vura gülüşüyorlar, şakalaşıyorlar. Bu nasıl görev yapmaktır?” diye sordu.

Meclis Başkanvekili uyardı

CHP Grup Başkanvekili Özel’in sözlerinin ardından TBMM Başkanvekili Celal Adan, Meclis İçtüzük hükümlerini hatırlatarak bürokratların uyması gereken davranışları anlattı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’dan bürokratları uyarmasını istedi. Çalışmalar, bu uyarının ardından kaldığı yerden devam etti.