Gündem

Meclis önünde açıklama yaparken gözaltına alınan Harbiyeli Anneleri serbest bırakıldı

Harbiyeli Anneler serbest bırakıldı

03 Ekim 2019 08:44

Tutuklu çocukları için Meclis önünde açıklama yapmak isterken gözaltına alınan Harbiyeli öğrencilerin anneleri serbest bırakıldı. 7 aydır kayıp olan Mustafa Yılmaz'ın annesi Nevin Yılmaz yaptığı açıklamada, “Bizi gözaltına almaktan vazgeçin çünkü biz çocuklarımızın hakkını aramaktan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki cunta yapılanması tarafından 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen darbe girişimi sonrasında tutuklanıp, müebbet hapis cezası verilen Harbiyeli öğrencilerin anneleri ile 7 aydır kayıp olan Mustafa Yılmaz’ın annesi, Meclis’in Dikmen Kapısı önünde basın açıklaması yapmak istedi. Polisler basın açıklamasına izin vermemiş, 12 anneyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınan 12 anne emniyet işlemleri ardından serbest bırakıldı. Annelere, “Kabahatler Kanunu’na Muhalefet Etmek” gerekçesiyle 320 lira para cezası kesildi.

"Kaçırarak gözaltına aldılar"

Serbest kaldıktan sonra açıklama yapan Nevin Yılmaz, HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile Mecliste görüşmek için randevu aldıklarını söyledi. Çetinkaya, “Saat birde meclisin önüne gittik. Milletvekillerimiz Cihangir İslam ve Ömer Faruk Gergerlioğlu bizi karşıladılar. Onlara derdimizi anlattığımız esnada polisler geldi ve bize açıklama yaptırmayacaklarını söylediler, bizi olay yerinden kaçırarak uzaklaştırdılar” dedi.

"İsterseniz her gün gözaltına alın"

“Bizi gözaltına almaktan vazgeçin, biz çocuklarımızın hakkını aramaktan vazgeçmeyeceğiz” diyen Yılmaz, “İsterseniz bizi her gün gözaltına alın. Bizi bugün emniyete götürme sebepleri bize Kabahatler Kanununa aykırı hareket etmekten 320 Türk Lirası para cezası kesmek. Kestikleri para cezasının altına imza attırmak için bizi emniyette götürdüler, bizim peşimizi bırakın siz gidin suçlulara ceza yazın” diye konuştu.