Gündem

Meclis Başkanlığı görevinden istifa eden Binali Yıldırım: Ankara'yı temelli terk etmiyoruz

"İstanbul, Türkiye'nin birliği ve beraberliğini en güzel şekilde temsil ediyor"

19 Şubat 2019 10:33

Dün Meclis Başkanlığı'ndan istifa eden, AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği Binali Yıldırım, "Ankara'yı temelli terk etmiyoruz" dedi. 

Binali Yıldırım, İstanbul'a geliyor. Eşi, çocukları ve torunlarıyla Yüksek Hızlı Tren'le yolculuk yapan Yıldırım, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Ankara'yı öğrendik desek yanlış olur" diyen Yıldırım, "Biz Ankara'da dört tane kapı öğrendik; Bakanlık kapısı, Meclis kapısı, Çankaya kapısı, Beştepe. Araçlarla geliyor birinden girip diğerinden çıkıyoruz. Dolayısıyla şehrin gündelik hayatına yönelik çok fazla şeyimiz olmadı maalesef, işin yoğunluğundan dolayı" diye konuştu.

Binali Yıldırım, şunları kaydetti:

"İnşallah İstanbulluların desteğiyle belediye başkanı seçilirsek yapacağımız çok güzel hizmetler var. İstanbul'un sorunlarını, İstanbullunun beklentilerini biliyoruz. Ankara'nın ayrı bir özelliği var. Ankara ülkenin başkenti. İstanbul'a ekonominin, kültürün, ticaretin başkenti. Napolyon'un bir sözü var; "Dünya tek bir devlet olsaydı başkenti İstanbul olurdu." İki kıtayı buluşturan bir şehir İstanbul. 

"Ankara'da biz 2002'den beri bir şekilde sürekli buradayız, bu görevdeyiz. Bakanlık, Meclis Başkanlığı, millet vekilliği olarak. Ankara'yı öğrendik desek yanlış olur. Bir şehri öğrenmek demek o şehirde yürüyerek, kendi arabanla gitmekle mümkün, kaybolacaksın sokaklarında. Biz Ankara'da dört tane kapı öğrendik; Bakanlık kapısı, Meclis kapısı, Çankaya kapısı, Beştepe. Araçlarla geliyor birinden girip diğerinden çıkıyoruz. Dolayısıyla şehrin gündelik hayatına yönelik çok fazla şeyimiz olmadı maalesef, işin yoğunluğundan dolayı. Ankara her şeye rağmen siyasetin kalbidir. Türkiye'nin başkentidir. Zaman zaman Ankara'ya geleceğiz, Ankara'yı temelli terk etmiyoruz.