Gündem

Meclis Başkanı Şentop: Mevlana'yı kişisel gelişim gurusu yapmak isteyenler var

18 Aralık 2019 08:17

Mevlana'nın 746. Vuslat Yıl Dönümü Şeb-i Arus Programı’nda konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Mevlana'yı turistik gözle görmeye çalışanların olduğunu ifade ederek, “Hazreti Mevlana'dan bir yaşam koçu çıkarmak isteyenleri görüyoruz. Onu bir kişisel gelişim gurusu veya psikologların referans kaynağı yapmak isteyenler var” ifadesini kullandı.

Şentop sözlerini, "Açıktan savaş ve yıkım çağrıları yapan odaklar, güçler bugün de var. 'Biz Müslümanız' kisvesi altında Müslüman kardeşini katleden, Kur'an ve akıl fukarası bir güruh bugün de var. Kötülük dün olduğu gibi bugün de kıtalar arası ve örgütlü" diye sürdürdü.

 "Mevlana'dan bir yaşam koçu çıkarmak isteyenleri görüyoruz"

Şentop şunları kaydetti:

"Hazreti Mevlana'dan bir yaşam koçu çıkarmak isteyenleri görüyoruz. Onu bir kişisel gelişim gurusu veya psikologların referans kaynağı yapmak isteyenler var. Onu İslam'dan soyutlayıp 'new age' bir filozof derecesine indirgemek isteyenler var. Bunların bir kısmı bilinçli olarak yapılıyor. Oysa Mevlana'nın temel içeriği ve anlam zemini olan İslam gözardı edildiğinde, o hayran olunan perspektifler de değersiz hale gelir. Unutmayalım ki Hazreti Pir'in Mesnevi’sinin önsözünde bizzat şunları da söyleyerek kendi temellerini belirginleştirmiştir; 'Mesnevi, hakikate ulaşmak ve Allah'ın sırlarına agah olmak, akıl erdirmek isteyenler için bir yoldur"