Gündem

Meclis bahçesinde yapılan mangal Numan Kurtulmuş'a soruldu: TBMM’yi millet nezdinde bu şekilde itibarsızlaştırmanın sebebi nedir?

AKP'li Ataman bütçe görüşmeleri sırasında Meclis bahçesinde ikram etmek için ciğer mangalı yaptırmıştı

21 Aralık 2023 12:37

T24 Haber Merkezi

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’a, bütçe görüşmeleri sürerken AKP Diyarbakır Milletvekili Suna Kepoğlu Ataman’ın ikram için Meclis bahçesinde mangal yaptırması soruldu. Verilen önergede Saadet Partili Hasan Bitmez’in ölümü hatırlatılarak, “Hemen birkaç gün sonra TBMM çatısı altında mangal partisi düzenlemek çok mu gereklidir?” diye soruldu. Ayrıca vatandaşların içinde bulunduğu zorlu ekonomik koşulların hatırlatıldığı soru önergesinde, söz konusu mangalın görüntülerinin kamuoyu ile paylaşılması konusunda bir yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı gündeme getirilirdi.

İyi Parti İstanbul Milletvekilimiz Buğra Kavuncu, bütçe görüşmeleri sırasında TBMM'deki mangal görüntüleriyle ilgili TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un cevaplandırması üzerine soru önergesi verdi

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bütçe görüşmeleri devam ederken, TBMM çatısı altındaki bir görüntü millet vicdanını yaralamış ve kamuoyunda, hepimizin temsilci olmaktan gurur duyduğu TBMM’nin itibarını zedelemiştir. 13.12.2023 tarihinde, milletimiz için hayati bir önem taşıyan bütçe görüşmeleri sırasında, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Sayın Suna Kepoğlu Ataman’ın öncülüğünde bir mangal partisi düzenlenmiş ve bu mangal partisinden görüntüler, kamuoyuna da servis edilmiştir. Maalesef bu görüntülerin ardından, yalnızca AK Parti Milletvekilleri değil bütün TBMM zan altında kalmış ve hak etmediği halde kamuoyunda eleştirilerin sebebi olmuştur. Bu doğrultuda, aşağıdaki soruların cevaplandırılmasını arz ederim” denilen önergede şu sorular yöneltildi:

  1. Türkiye’de enflasyon ve yüksek zamlar vatandaşı ezip, hayat pahalılığı ve barınma sorunu başta olmak üzere birçok ekonomik problem devam ederken, hepimizin çatısı altında olduğu TBMM’yi millet nezdinde bu şekilde itibarsızlaştırmanın sebebi nedir?
  2. Asgari ücret görüşmeleri devam ederken, evine et almakta zorlanan vatandaş kara kara asgari ücret ve memur zammını beklerken, TBMM’nin bir temsilcisinin vatandaşa nispet yapar gibi, kahkahalar eşliğinde mangal partisi yapıp bunları kamuoyuna servis etmesi bir yaptırım gerekçesi değil midir?
  3. Gazze’de büyük bir insanlık dramı yaşanırken, her fırsatta İsrail’in Gazze’deki soykırım girişimini dile getirirken, TBMM çatısı altında böyle bir organizasyonun düzenlenmesi insani midir?
  4. Henüz birkaç gün önce, bütçe görüşmeleri devam ederken Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Sayın Hasan Bitmez ciddi bir sağlık sorunu yaşamış ve kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılmıştır. Bugün hayatını kaybeden merhum Bitmez’in TBMM’de yaşadığı sağlık sorunu bütün kamuoyunu derin bir üzüntüye boğarken, hemen birkaç gün sonra TBMM çatısı altında mangal partisi düzenlemek çok mu gereklidir?
  5. TBMM, milleti temsil ettiğimiz, itibarlı ve saygın bir kurumdur. TBMM’yi itibarsızlaştıracak, vatandaşla bağını koparacak böyle organizasyonların engellenmesi için herhangi bir önlem düşünülmekte midir?

TIKLAYIN - Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici'nin yazısı: Gazetecilere ikramlar