Eğitim

MEB, öğrencileri medrese dernekleri ile yapılacak ortak sempozyuma çağırdı

Din Görevlileri Sempozyumu afişlerinin öğrencilerin katılımı için okullara asılması istendi

24 Temmuz 2019 08:59

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Diyanet işbirliği ile tarikat ve cemaatlerin güdümündeki medrese dernekleri ile ortak sempozyum çağrısı yaptı. 10. Uluslararası Din Görevlileri Sempozyumu’nda işlenecek konular arasında “Kuran kursu ve medreseler, İHL ve ilahiyat öğrencilerinde dava bilinci oluşturmak” başlığı yer aldı. Sempozyuma medreselerin çatı örgütü, vakıflar ve derneklerin de katılacağı belirtiliyor.

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre, sempozyumun teması “Davet Dili” olarak belirlenirken, “işbirliği” yapan kurumlar Medrese Âlimleri Vakfı (MEDAV), Yunus Emre Camii Vakfı (YECVA), Önder İmam Hatipliler Derneği Batman İl Müftülüğü olarak açıklandı. Sempozyumun onur kurulunda ise Batman Valisi Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Ramazan Uslu ve Dr. Burhan İşliyen olduğu duyuruldu. Düzenleme kurulunda da Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, YECVA Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Keskin, Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıç ile “Medrese Baş Müderrisi” ve “Molla” sıfatlarını kullanan MEDAV Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Taha Baran yer aldı. 

Sempozyumun ana teması “Davet Dili” olarak belirlenirken; gençlerin, memurların bürokratların, yöneticilerin ve öğretmenlerin de hedef alınması dikkati çekti.

Düzenlenen etkinlik, Doğu ve Güneydoğu’da medreslerin çatı örgütlerinden biri olduğu belirtilen MEDAV’ın taleplerinin de Diyanet tarafından onaylandığı olarak değerlendiriliyor. Medrese vakfının son 5 yıldır Diyanet’ten talepleri arasında “Medrese mezunlarına statü kazandırılması, medresede öğretilen kitapların ihtisas merkezlerinde okutulması” bulunuyor.