Gündem

MEB ile Edirne İl Müftülüğü "Dersimi Camide Yapıyorum” protokolü imzaladı

"ilkokul ve ortaokul öğrencileri Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi için camilere götürülüyor"

Fotoğraf: Birgün

16 Nisan 2019 08:48

Vakıf ve derneklerle imzaladığı iş birliği anlaşmaları yargı kararlarıyla iptal edilen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tartışma yaratacak bir protokole imza attı. Edirne İl Müftülüğü ile MEB arasında, “Dersimi Camide Yapıyorum” protokolü imzalandı. Bu kapsamda ildeki ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi için camilere götürüldüğü belirtildi.
 
 
Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, protokol çerçevesinde ilk olarak Plevne İlkokulu ve Alper Yazoğlu Ortaokulu öğrencileri Selimiye Camii’ni ziyaret etti. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri öncülüğünde gerçekleşen ziyarette öğrenciler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini camide işledi. Müftülüğün görevlendirdiği din görevlileri öğrencilere Selimi Camii hakkında bilgi verdi. Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm’ün de ‘derse’ katıldığı ve öğrencilere, “Camilerin İslam’daki yeri” konulu konuşma yaptığı bildirildi.
 
 
Öte yandan iki kurum arasında daha önce de “Okulöncesi Eğitimi Protokolü” imzalanmıştı. Protokolün tüm itirazlara karşın sürdürüldüğü öğrenildi. Sendikalarının da iptali için yargıya başvurduğu, “Okulöncesi Eğitimi Protokolü” kapsamında anaokulu ve anasınıfı öğrencilerine yönelik Kuran ve dini bilgiler eğitimler düzenlendiği öğrenildi. Protokol ile okulöncesi eğitim kurumlarındaki çocuklara Kuran kursları öğretim programının uygulanması kararlaştırılarak müftülüğün belirlediği kişilerin anaokullarında haftada 10 saate kadar dini eğitim vermesine olanak sağlandı.