Spor

Mbappe resmen Real Madrid'de, 150 milyon euro imza parası alacak

Fransız yıldız yıllık 15 milyon euro kazanacak

04 Haziran 2024 06:34

La Liga ve Şampiyonlar Ligi'nde kupaları müzesine götüren Real Madrid, yılın transferini resmen açıkladı. İspanyol devi PSG'den ayrılan Kylian Mbappe'yi renklerine bağladı.

Real Madrid'den yapılan açıklamaya göre Mbappe ile 5 yıllık sözleşme imzalandı. İspanyol ekibi bu transfer için Paris Saint-Germain'e bonservis bedeli ödemeyecek.

Çocukluğundan bu yana bir Real Madrid taraftarı olan Mbappe, transferin gerçekleşmesinin ardından duygularını şu sözlerle paylaştı:

"Bir hayal gerçekleşti. Hayallerimin takımı Real Madrid'e katıldığım için çok mutlu ve gururluyum. Şu anda ne kadar heyecanlı olduğumu kimse anlayamaz."

Yıllık 15 milyon euro, imza parası 150 milyon euro

ESPN'de yer alan habere göre Mbappe yıllık 15 milyon euro ile Real Madrid'in en çok kazananan ismi olacak. Ayrıca Fransız yıldız Real Madrid'den 150 milyon euro imza parası alacak.

Paris Saint-Germain, 2017-18 sezonunda kiralık olarak forma giyen Kylian Mbappe'nin bonservisini 2018 yılında Monaco'dan 180 milyon euro bedelle almıştı. Geride kalan 7 sezonda Paris Saint-Germain formasını 308 maçta giyen Mbappe, 256 gol kaydetti. 25 yaşındaki futbolcu, 108 tane de asist yaptı.

Mbappe, Paris Saint-Germain ile 6 Fransa Ligue 1 şampiyonluğu, 4 Fransa Kupası şampiyonluğu, 2 Fransa Lig Kupası şampiyonluğu ve 3 Fransa Süper Kupası şampiyonluğu yaşadı.