Yaşam

Mayıs ayına günler kala kış geri döndü

Ankara, Bursa ve Bolu'da kar yağışı etkili olurken, Uludağ'da kar yağışının devam etmesi durumunda, kayak pistleri açılacak

20 Nisan 2019 16:24

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde öğle saatlerinde kar yağışı etkili oldu. Ankara'da etkili olan soğuk hava nedeniyle Gölbaşı'nda kar sürprizi yaşandı. İlçede öğle saatlerinde başlayan kar yağışı, yaklaşık 45 dakika sürdü. Yağış dolayısıyla evlerin çatıları ve ağaçlar beyaza büründü. Soğuk havanın kentte bir süre daha devam edeceği öğrenildi.

Uludağ'da kar yağışı devam ederse, kayak pistleri açılacak

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da kar yağışı ve fırtına etkili oldu. Otel yöneticisi Harbi Türk, "Kışın nasıl yağdıysa şu anda da öyle kar yağıyor. Böyle girse kapattığımız kayak pistlerini yeniden açacağız. Kar görmek isteyen ve kayak yapmak istenleri Uludağ'a bekliyoruz" dedi. Kayak sezonunun kapandığı Uludağ'da Nisan ayının son günlerinde kar yağışı etkili oluyor. Dün gece ve bu sabah saatlerinde aralıksız yağan karla birlikte Uludağ beyaza büründü. Marmara'nın en yüksek noktası olan Uludağ'da kar kalınlığı 28 santimetre olarak ölçüldü. Bursa Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kar yağışı beklenen Uludağ’da hava sıcaklığının en düşük sıfırın altında 11, en yüksek sıfırın altında 5 derece olduğu öğrenildi. Uludağ'da kar yağışının önümüzdeki haftaya kadar aralıklara devam etmesi bekleniyor. Uludağ'daki bir otelin yöneticisi Harbi Türk, "Uludağ'da kış geri geldi. Kışın nasıl yağdıysa şu anda da öyle kar yağıyor. Böyle girse kapattığımız kayak pistlerini yeniden açacağız. Kar görmek isteyen ve kayak yapmak isteyenleri Uludağ'a bekliyoruz" dedi.

İznik'e kar yağdı

Bursa'nın İznik ilçesinde kar yağdı. Öğle saatlerinde başlayan kar yağışı yüksek kesimlerde etkisini sürdürüyor. Soğuk hava yurdun büyük bölümünde etkili olurken, Bursa'nın İznik ilçesine bugün öğle saatlerinde kar yağdı. Gürmüzlü, Elmalı, Çandarlı ve Kutluca Mahalleleri'nde etkili olan kar yağışı, kısa sürede ev ve arabaları beyaza bürüdü. İznikliler, nisan ayında kar yağmasının şaşkınlığını yaşarken, Çandarlı Mahallesi'nde çocuklar bol bol kartopu oynadı.

Kartepe'de kar kalınlığı 10 santime ulaştı Kocaeli'nin yüksek kesimlerinde dün başlayan kar yağışı, aralıklarla etkili oldu. Kartepe kayak merkezinde kar kalınlığı 10 santime ulaştı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, Kartepe'de kayak merkezine giden yolun ulaşıma kapanmaması için çalışma yaptı. Kartepe'ye gezmek için gelenler Nisan ayında beyaz örtü ile karşılaşmanın şaşkınlığını yaşadı. Ziyaretçiler, karların içerisinde fotoğraf çekilerek sosyal medya hesaplarında paylaştı.

Bolu Dağı'nda nisan karı

Bolu Dağı'nın D-100 Karayolu geçişinde kar yağışı ve sis etkili oldu. Yağışla birlikte yeşil alanlar beyaza büründü. Bolu Dağı'nda D-100 Karayolu'nun Bakacak ve Seymenler mevkisinde kar yağışı etkili oldu. Kar yağışı nedeniyle yol kenarındaki yeşil alanlar beyaza büründü. Karayolları ekipleri güzergahta tuzlama çalışması yaptı. Bölgede ayrıca sis de etkili oldu. Sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 30 metreye kadar düştü. Sürücüler, sis nedeniyle ışıklı tabelalarla dikkatli olmaları yönünde uyarıldı. Trafik ekiplerinin de sürücülere, yakın takip ve aşırı hız yapmamaları yönünde uyarılarda bulundukları belirtildi.