Dünya

Mavi Samuraylar, Almanya'yı yendi; kutlamak için sokaklara inen Japonlar resmî tatil istedi

24 Kasım 2022 08:04

T24 Dış Haberler

2022 Dünya Kupası'nda Japonya'nın Almanya'yı sürpriz bir biçimde 2-1'lik skorla geçmesinin ardından Asya ülkesinin sokaklarında geç saatlerde kutlamalar yapıldı. Birçok kişi, Suudi Arabistan'da millî takımın Arjantin'i aynı skorla geçmesinin ardından yapıldığı gibi Japonya'da da perşembe gününün resmî tatil ilan edilmesi için çağrı yaptı. 

Takuma Asamo, Mavi Samuraylar'a maçı kazandıracak golü Doha'da Almanya filelerine bıraktığında Japonya'da saat gece yarısına taklaşıyordu. 

Sürpriz galibiyetin ardından geç saate rağmen Tokyo'nun ünlü Shibuya meydanında toplanan futbolseverler, galibiyeti kutladı ve Başbakanı Fumiyo Kışida'ya perşembeyi resmi tatil ilan etmesi için çağrıda bulundu. 

Kışida'nın maç devam ederken İmparatorluk Sarayı'na ziyareti ile ilgili bir Twitter paylaşımı yapmasının ardından birçok kişi Başbakan'a "Neden şu an futbol izlemiyorsun" diye sordu. 

Kışida, perşembe sabahı yaptığı açıklamalarda, "Maçı televizyondan izledim. Çok güzel bir zaferdi. Umarım gruplardan çıkarlar" dedi.

Birçok Japon gazetesi, karşılaşmayı "Doha'daki mucize" olarak nitelendirdi. Japonya'da perşembe günü resmî tatil ilan edilmedi.