Spor

Mauro Icardi'den inanılmaz istatistik: Galatasaray formasıyla 64 maçta 65 gole katkı!

Galatasaray, 15 Şubat'tan bu yana lig ve Avrupa'da toplamda 6 resmi maça çıktı. Bu karşılaşmalarda Icardi, 5 gol atıp 3 de asist yaptı

19 Mart 2024 12:09

Galatasaray'ın süperstarı Mauro Icardi, sarı-kırmızılı formayla çıktığı 64 maçta toplam 65 gole doğrudan katkı yaptı. Arjantinli yıldız, bu sezon çıktığı 38 maçta 23 gol 11 asist yapma başarısını gösterdi.

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında konuk olduğu Kasımpaşa'yı 4-3 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

Aslan'da 2 gol atıp bir de asist yapan Icardi, maçın oyuncusu olurken kritik müsabakada skor katkısıyla galibiyeti getiren isim oldu.

Icardi, gol sayısını 23'e çıkardı

Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, bu sezonki gol sayısını 23'e yükseltti.

Kasımpaşa maçına kadar Süper Lig'de 25 maçta 15, Avrupa kupalarındaki 12 müsabakada ise 6 gol atan Icardi, ligdeki 26. maçında Kasımpaşa'ya karşı sahaya çıktı.

31 yaşındaki santrfor, bu maçta takımının 2 ve 3. golünü kaydetti ve ligdeki gol sayısını 17'ye yükseltti, toplamda ise 23 gole ulaştı.

64 maçta 65 gole doğrudan katkı

Galatasaray'da ikinci sezonunu geçiren Icardi, 64 resmi müsabakada forma giydi 65 gole direkt katkı sağladı.

Geçen sezon çıktığı 26 maçta 23 gol atıp 8 asist yapan Icardi, şampiyonluğun mimarlarından olmuştu.

Bu sezon da skor katkısını sürdüren yıldız futbolcu, 38 maçta 23 gol 11 asiste imza attı. 

Son 6 maçta 5 gol 3 asist

Galatasaray, 15 Şubat'tan bu yana lig ve Avrupa'da toplamda 6 resmi maça çıktı. Bu karşılaşmalarda Icardi, 5 gol atıp 3 de asist yaptı.

Şampiyonlar Ligi'nde 2 gole imza attı

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 6 maçta 2 gol atan Icardi, içerdeki Bayern Münih ve deplasmandaki Manchester United müsabakalarında ağları sarstı.

Geçen sezon büyük maçları boş geçmedi

Arjantinli yıldız futbolcusu, Süper Lig'de şampiyonluk yaşamış takımlara karşı geçen sezon forma giydiği tüm maçlarda ağları havalandırdı.

Sarı-kırmızılı takıma transferinden önce oynanan Trabzonspor maçında görev alamayan Icardi, sezonun ilk yarısında Beşiktaş'ı 2-1 yendikleri maçta iki, Medipol Başakşehir'i 7-0 mağlup ettikleri müsabaka ile Fenerbahçe karşısında 3-0 galip geldikleri karşılaşmada da birer kez gol sevinci yaşadı.

Arjantinli futbolcu, sezonun ikinci yarısında ise Trabzonspor'u 2-1 mağlup ettikleri ve Beşiktaş'a 3-1 yenildikleri karşılaşmalarda birer gol attı.

Icardi, Süper Lig'de şampiyonluk kazanan takımlar karşısında forma giydiği 5 maçta 6 gol kaydetti.

Bu sezon büyük maçlarda 4 gol

Bu sezon ligin ilk yarısında oynanan maçlarda Trabzonspor ve Beşiktaş'a 2'şer gol atan Icardi, Fenerbahçe deplasmanında suskun kalmıştı.