Dünya

Matrix'e dönmeye hazırlanın

The Martian'ın senaristi Goddard, Warner Bros'la vardığı anlaşma doğrultusunda filmi hem yazacak, hem yönetecek

04 Nisan 2024 08:30

T24 Dış Haberler

Matix'e dönmeye hazır olun. Warner Brothers, The Martian'ın senaristi Drew Goddard'ın stüdyo için yeni bir Matrix filmi yazacağını ve yöneteceğini duyurdu. 

1999 çıkışlı ilk film, The Matrix Reloaded, The Matrix Revolutions ve The Matrix Resurrections'tan oluşan seride ilk kez Matrix'in yaratıcıları Lana ve Lilly Wachowski direkt olarak görev almayacak. 

Serinin yıldızları Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie Anne-Moss, Hugo Weaving ve Jada Pinkett-Smith'in yeni filmde rol alıp almayacağına dair bir açıklama yapılmadı. 

2016 yılında The Martian ile en iyi uyarlama senaryo dalında Oscar Ödülü'ne aday gösterilen Goddard, bilim kurgu yapımlarındaki tecrübesiyle öne çıkıyor. Lost, Alias ve Buffy Vampire Slayer gibi yapımlar için senaristlik yapan Goddard, ayrıca Netflix'te yayınlanan Marvel'ın Daredevil dizisinin yaratıcısıydı.

Yeni bir Matrix filmi önerisini 2021 çıkışlı Matrix Ressurection'ın aynı zamanda streaming platformlarında da yayınlanmasının etkisiyle beklenen gişeye ulaşamamasıyla stüdyoya Goddard getirmişti. 

Warner Bros Motion Pictures yapım başkanı Jesse Ehrman yaptığı açıklamada, "Drew Warner Bros'a, hem Lana ve Lilly'nin 25 yıl önce başlattıklarını onurlandırarak hem de seriye ve karakterlere olan sevgisine dayanan benzersiz bir bakış açısı sunarak Matrix dünyasını devam ettirmenin inanılmaz bir yolu olacağına inandığımız yeni bir fikirle geldi" dedi. Ehrman, "Warner Bros Discovery'deki tüm ekip Drew'un yeni Matrix filmini çekecek olmasından ve Wachowskilerin çeyrek asırdır stüdyoda inşa ettikleri sinema kanonuna kendi vizyonunu ekleyecek olmasından heyecan duyuyor" diye devam etti.