Spor

Premier Lig kulüplerinin gözü Mason Mount'ta

Mason Mount, bu sezon Chelsea formasıyla 34 maçta 3 gol ve 2 asistlik katkı sağladı

25 Mayıs 2023 11:14

Chelsea'nin orta saha oyuncusu Mason Mount için İngiliz kulüpleri devrede. Kulüpler yıldız oyuncu için yüksek bir teklifle Chelsea'nin kapısını çalacak.

Premier Lig ekibi Chealse'de kötü geçirilen bir sezonun ardından şimdi de başarılı orta saha oyuncusu Mason Mount'u göndermek üzere. İngiliz oyuncu için kulüplerin yüksek bir ücret ödeyeceği gelen bilgiler arasında.

Kötü geçen bir sezon

Bu sezon tam 3 teknik direktör ile çalışan Chelsea iyi bir istikrar tutturamadı ve kulüp tarihinin en kötü sonuçlarını alarak tarihe geçti. Lig de 43 puanla 12. sırada bulunan Maviler, Thomas Tuchel'in gönderilişinin ardından getirdiği teknik direktörlerle iyi sonuçlar alamadı.

600 milyon sterlinlik harcama

Kulübün başkanı Todd Boehly, Roman Abramovich'ten görevi devralmasının ardından bu yana transferlere 600 milyon sterlinin üzerinde bir harcama yaptı.

Ancak yapılan büyük harcamalardan iyi bir sonuç alamayan Boehly'ye zaman zaman taraftarlardan protesto gelmişti.

Toplanan puanların 4'te 1'i Tuchel'den geldi

Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Zagreb'e 1-0 yenildikleri maçın ardından Thomas Tuchel ile yollarını ayıran Chelsea, Alman teknik adamın ardından Graham Potter'ı takımın başına getirmişti.

Ancak İngiliz adam ile de kötü sonuçlar almaya devam eden kulüp, Potter'ın görevine son vermiş Frank Lampard'la sezon sonuna kadar sözleşme imzaladığını açıklamıştı. Lampard yönetiminde de kötü sonuçlar almaya devam eden Chelsea'de alınan puanların 4'te 1'inin Thomas Tuchel yönetiminde geldi.

Mount için 55 milyon euro

6 yaşından beri Chealse formasını giyen Mason Mount kulüp ile berabar 2021 yılında Şampiyonlar Ligi'ni kazanmıştı. Sözleşmesi Haziran 2024 yılında bitecek oyuncu için hem İngiliz kulüpleri hem de yurtdışındaki kulüpler tarafından ilgiyle takip ediliyor.

Özellikle Manchester United, Liverpool ve Arsenal'in transfer listesinde olan 24 yaşındaki oyuncu için kulüplerin 55 milyon euro gibi bir teklifte bulunmaya hazır olduğu ortaya çıktı. İngiliz oyuncunun sezon sonunda kulüpten ayrılması bekleniyor.