Dünya

Martin Luther King'in oğlu Dexter Scott King hayatını kaybetti

Eski ABD başkanı Barack Obama da Dexter Scott King’in ardından taziye mesajı paylaştı

23 Ocak 2024 15:14

ABD'deki yurttaş hakları hareketinin lideri Martin Luther King Jr. ile Coretta Scott King'in en küçük oğlu Dexter Scott King, 22 Ocak Pazartesi günü prostat kanseri sebebiyle 62 yaşında hayatını kaybetti.

Martin Luther King Jr. adına kurulan sivil toplum kuruluşu King Merkezi’nden (The King Center) de Dexter Scott King'in ölümüne ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.

DHA'nın aktardığına göre, açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Dr. Martin Luther King Jr. ve Bayan Coretta Scott King'in en küçük oğlu ve üçüncü çocuğu, prostat kanserine karşı verdiği cesur bir mücadelenin ardından bugün, 22 Ocak 2024'te hayata veda etti"

Eski ABD başkanı Barack Obama da Dexter Scott King’in ardından paylaştığı taziye mesajında, “Michelle ve ben Dexter Scott King'in vefatını duyduğumuzda üzüldük. Dexter, Dr. Martin Luther King Jr ve Coretta Scott King'in en küçük oğluydu ve hayatını onların mirasını korumaya adadı. The King Center'ın Başkanı olarak yeni nesle adalet ve eşitlik için çalışmalarını sürdürmeleri konusunda ilham verdi” ifadelerini kullandı.

"Rosa Park'ın Hikayesi"nde babasını canlandırmıştı

30 Ocak 1961 yılında Atlanta'da dünyaya gelen Dexter King, adını aynı zamanda bir rahip olan babasının Montgomery'de ilk görev yaptığı Dexter Avenue Baptist Kilisesi'nden alıyordu. Martin Luther King Jr. 1968 yılında uğradığı suikast sonucu hayatını kaybettiğinde Dexter King, henüz 7 yaşındaydı. Babası gibi Atlanta'daki Morehouse Koleji'nde eğitim gören Dexter King, The King Center'ın başkanlığını da yaptı. Aynı zamanda oyuncu olan Dexter King, 2022 yılında televizyonda yayınlanan "Rosa Park'ın Hikayesi" (The Rosa Parks Story) isimli filmde babasını canlandırdı.