Gündem

Marmaris'te yangın bölgesine giden Kılıçdaroğlu: Paranız yoksa çıkın "ihaleyi bitiremedik" deyin, verin görevi bize biz yapalım

22 Haziran 2022 19:58

Marmaris'te yangın bölgesine giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir an önce bu ülkenin başından gitsinler. Gerçekten üzülüyorum. Bıçak kemiğe dayandı. Artık ülkeyi yönetemiyorlar" şeklinde tepki gösterdi. "Kardeşim paranız yoksa çıkın bizim paramız yok ihaleyi bitiremedik" deyip verin görevi bize biz yapalım." diye iktidara seslenen CHP lideri, "Açarız bir kampanya, gece görüşü olan uçağı da helikopteri de getiririz buraya." açıklamasını yaptı. 

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: 

"Her yıl Türkiye'de orman yangınları bir şekilde oluyor. Geçen yıl ciğerlerimiz yandı. Çağrıda bulunduk. Neden zamanında önlem almadınız Türkiye neden ormanlarını yakıyor iktidar bunu neden seyrediyor diye defalarca eleştirdik. Önlem alacaklarını ifade ettiler. İhale açtıklarını ifade ettiler. Hayatımda bu kadar beceriksiz bir yönetim hiç görmedim. 27,5 yıl kamuya hizmet eden bir insan olarak hayatımda bu kadar beceriksiz bir yönetimi hiç görmedim. Ya arkadaş orman yangınlarının olacağını herkes biliyor. Akdeniz havzasının bu konuda iklim değişikliği nedeniyle ne kadar duyarlı bir bölge olduğunu bütün dünya biliyor. İhale açacaksanız zamanında açın.

"5'li çeteye gelince 10 dakikada ihale biter"

Efendim ne olacakmış? 2 Temmuz'dan sonra gece görüşü olan uçaklar gelecekmiş. Yahu 2 Temmuz'a kadar biz ormanların yanmasını seyredecek miyiz? Nasıl bir yönetim, nasıl anlayış nasıl bir öngörüdür anlamış değilim. Ya buraya özellikle geldim. Bir yönetimin beceriksizliğini bütün dünya görsün diye geldim. Ya ağaca da mı acımıyorsunuz? Oradaki kurda kuşa, kaplumbağalara karıncalara da mı acımıyorsunuz? Neden önlem almadınız? 5'li çeteye gelince 10 dakikada ihale biter. Dünyanın parasını verirler, ihale bitmiştir derler.

Kardeşim paranız yoksa çıkın bizim paramız yok ihaleyi bitiremedik verin görevi bize biz yapalım. Açarız bir kampanya, gece görüşü olan uçağı da helikopteri de getiririz buraya."

TIKLAYIN | Marmaris’te orman yangını sürüyor: Belediye Başkanı Oktay: Helikopter desteği istemiştik; öğrendik ki envanterde yokmuş!