Gündem

Marmaris Kent Konseyi, Kızılbük'teki devremülk inşaatının açığa çıkmış temelini paylaştı, Marmaris Belediyesi ve valiliğe seslendi: Güncel hangi yönetmeliklere uygun bu yapı?

17 Şubat 2023 09:12

Marmaris Kent Konseyi, Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin devraldığı kaba inşaat halindeki “Marmaris Kızılbük Resort Otel ve Devremülk" projesinin temelinin ortaya çıktığı fotoğraflarını paylaştı. Projenin 33 yıl önce başlandığına dikkati çekilen paylaşımda, yapıya güncel yönetmeliklere dahil edilmeksizin artı 3 kat daha çıkılmasına göz yumulduğunu belirtildi.

Paylaşımda, “Mahkemenin vermiş olduğu inşaatı durdurma kararına gözlerini yumanları, yönetmeliklere rağmen bu inşaatın gerçekleştirilmesinde emeği geçenleri, ellerine vicdanlarına koyup; bağımsız, yetkin, profesyonel denetmenler tarafından yapılacak olan güncel yapı denetim belgeleri için harekete geçmeye davet ediyoruz” çağrısı yapıldı.

“Güncel hangi yönetmeliklere uygun bu yapı? Ya da sadece deniz manzaralı dev bir mezar inşa edilmesine mi izin veriyorsunuz?” sorularını soran yönetmelik Muğla Valiliği ve Marmaris Belediyesi’ne çağrıda bulundu.

Marmaris Kent Konseyi’nin paylaşımı şöyle:

33 yıl önce (deprem yönetmeliğinin esamesi okunmazken) Hattat Holding tarafından başlatılan Kızılbük otel projesi, Sinpaş GYO tarafından devir alınıp hâlihazırdaki 7 katın üzerine 3 kat daha eklenerek devam ettiriliyor. Buyurun temelden birkaç fotoğrafı:

Teknoloji çağı malum, her an yeni şeyler keşfediliyor. Bunu idrak edebilmiş toplumlar, en basit tadilat talebinde dahi yapılardaki yönetmeliklere uygun olmayan her kalemin uygun hale getirilmesini şart koşarken, karar mercileri 30 küsur sene önce dikilmiş olan beton yığınına güncel yönetmelikleri dahil etmeksizin +3 kat daha çıkılmasına gözlerini yumuyor.

Mahkemenin vermiş olduğu inşaatı durdurma kararına gözlerini yumanları, yönetmeliklere rağmen bu inşaatın gerçekleştirilmesinde emeği geçenleri, ellerine vicdanlarına koyup; bağımsız, yetkin, profesyonel denetmenler tarafından yapılacak olan güncel yapı denetim belgeleri için harekete geçmeye davet ediyoruz.

Bütün uzmanların dikkat çektiği Ege depremi ihtimaliyle, 33 sene önce dikilip deniz kenarında olmanın getirdiği yüksek korozyona maruz kalmış temellerinin bir kısmı ortaya çıkmış metruk haldeki binaya yeni 3 kat eklediğiniz yapınız kıyı yönetmeliği ve deprem yönetmeliği açısından değerlendirilsin. Bugün, bu acıların üzerine değerlendirsin ki katliamın güncel belgesi olsun.

Güncel hangi yönetmelikleri uygun bu yapı? Ya da sadece deniz manzaralı dev bir mezar inşa edilmesine mi izin veriyorsunuz? 20 yıllık binaların yapı denetimlerini başlatacağını söyleyen Marmaris Belediyesi inşaatı devam eden projelerle harekete geçmelisin. Sen de “benim vicdanım rahat” diyebilecek misin Marmaris Belediyesi, Muğla Valiliği?

Fotoğraflar şöyle: