Gündem

Marmaray da hafta sonu 24 saat hizmet verecek

30 Ağustos 2019 11:31

İstanbul'da 24 saat ulaşım projesine Marmaray da dahil edildi. Alınan karar göre, cumayı cumartesiye, cumartesiyi pazara bağlayan gece 24 saat hizmet verecek toplu ulaşım projesine, Marmaray da dahil olacak. Marmaray, cumayı cumartesiye ve cumartesiyi pazara bağlayan gece dahil 24 saat hizmet verecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bugünden başlamak üzere, cuma-cumartesi günleri, 6 metro ve 24 otobüs hattında gece 00.30’dan 05.30’a kadar 24 saat kesintisiz toplu ulaşım hizmeti verecek. Dini ve milli bayramlarda, 24 saat toplu ulaşım ücretsiz sağlanacak. Yeni uygulamayla İstanbul’un, dünyada hafta sonları gece metro ve otobüs hizmeti veren sekiz metropolden biri olacağı belirtiliyor.

Habertürk, Ankara’da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kaynakları ile görüştü. Marmaray’ı, TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü işletiyor. Bu konuda dün (29 Ağustos) bazı görüşmeler oldu. Görüşmeler sonrasında Marmaray’ın da yeni uygulamaya dahil edilmesi kararı alındı.

Habertürk'ün aktardığına göre Marmaray, YenikapıSöğütlüçeşme arasında cumayı cumartesiye ve cumartesiyi pazara bağlayan gece dahil 24 saat hizmet verecek.

TIKLAYIN - İstanbul'da 24 saat hizmet verecek metro hatları açıklandı