Gündem

Marketlerde toplatıldı: Bir çay markasında yasa dışı madde tespit edildi

Almanya'da Berlin ve çevresinde üretim yapan ve Türklerin yoğun yaşadığı bölgelerde sıklıkla tüketilen bir çay markasında sağlığa zararlı maddeler tespit edildi

25 Temmuz 2024 16:02

Almanya'da Berlin ve çevresinde üretim yapan ve Türklerin yoğun yaşadığı bölgelerde sıklıkla tüketilen bir çay markasında sağlığa zararlı maddeler tespit edildi. Almanya Sağlık Bakanlığı, ürünler hakkında toplama kararı verildiğini belirterek, "Bu çayları tüketmeyin" uyarısında bulundu.

Almanya'da Berlin merkezli üretim yapan ve Türk vatandaşlarının sıklıkla tercih ettiği bilinen çay markasına ait ürünler, sağlığa aykırı maddeler bulundurduğu gerekçesiyle toplatıldı.

Toplama kararı verilen firmanın Almanya merkezli üretim yapan ve Türklerin yoğun bulunduğu şehirlerde şubeleşen CHI Forest olduğu öğrenildi.

Mikroplastikler tespit edildi

Almanya Sağlık Bakanlığı tarafından bu markaya ait bazı çay ürünlerinde sağlığa zararlı mikroplastikler tespit edildiği aktarılırken satışı kısıtlanan ürünleri daha önceden stoklayan kişiler için "Kesinlikle tüketilmemeli. Hemen iade edin" çağrısında bulunuldu. 

Zararlı ürünlerin başta üreme olmak üzere, birçok sağlık sorunu için tetikleyici olabileceği aktarıldı.