Gündem

Mardin'in 5 ilçesinde yangın: Yerleşim yerlerine ilerliyor; Nusaybin'deki yangın kontrol altına alındı

Geçtiğimiz günlerde Mardin ve Diyarbakır'da meydana gelen yangınlarda 15 kişi ve onlarca hayvan hayatını kaybetmişti

27 Haziran 2024 14:17

Mardin'in, Artuklu, Kızıltepe, Nusaybin, Derik ve Midyat ilçelerinde başlayan yangınlara ekiplerin müdahaleleri sürüyor. Yangınların yerleşim yerlerine ilerlediği belirtildi. Nusaybin Kaymakamlığı yetki alanı içindeki yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının yapıldığını bildirdi. 

Mardin’in Artuklu ilçesine bağlı kırsal Zınnar Mahallesi’nde sabah saatlerinde bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangının yerleşim yerine sıçramadan söndürülmesi için itfaiye ekiplerinin müdahalesi sürüyor.

Derik ilçesinde de TOKİ konutları ile kırsal Ballı, Koçyiğit, Dumanlı, Kayacık ve Kuşçu mahallelerinde de bilinmeyen bir nedenle anız yangını çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangınlar için itfaiyenin yanı sıra TOMA’lar da sevk edildi. Ballı Mahallesi’nde yerleşim yerlerine yaklaşan yangında bir ahır yanarken, Mardin ve Mazıdağı’ndan takviye olarak ekiplerin sevk edildiği yangına müdahale devam ediyor.

Nusaybin Kaymakamlığından açıklama 

Nusaybin Kaymakamlığından yapılan açıklamada, havadan ve karadan müdahaleyle yangının kontrol altına alındığı, arazide soğutma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Midyat ilçesinin kırsal Budaklı Mahallesi’nde de yangın çıktı. Yangına itfaiye ekipleri, jandarma ve köylüler müdahale ediyor.

Kızıltepe’de Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı yakınlarında yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Bazı noktalarda söndürme çalışmaları sürüyor.

Nusaybin ilçesinde de kırsal Sınırtepe mahallesinde çıkan anız yangını ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Suriye sınırında da yangın çıktı 

Mardin'in Nusaybin ilçesi ile Suriye'nin Kamışlı kenti arasındaki sınır bölgesindeki 2 noktada, henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın, bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri ve TOMA desteği ile sınır karakoluna sıçramadan söndürüldü. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Öte yandan ilçeye bağlı Yandere, Çalı ve Eski Hisar mahalleleri arasındaki bölgede çıkan yangınlara, ekiplerin müdahalesi sürüyor.(DHA)

Diyarbakır ve Mardin arasında 15 bin dönüm arazide yangın çıkmış üç gün etkisi devam eden yangında 15 kişi ve onlarca hayvan hayatını kaybetmiş, 78 kişi ise yangından etkilenmişti.


TIKLAYIN - Savcılık ön raporu hazırladı: Diyarbakır ve Mardin'deki yangın elektrik kaynaklı çıkmış

Mardin Mazıdağı ile Diyarbakır Çınar'daki yangının ilk 24 saati

Dicle Elektrik'ten anız yangınına ilişkin yeni açıklama: Elektrik hattından kaynaklandığı iddia eden kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Mardin Tabip Odası'ndan Diyarbakır-Mardin arasındaki yangına ilişkin ön rapor: "Yangına havadan müdahale edilmemesi, kayıpların artmasına neden oldu"

Diyarbakır ve Mardin’deki yangınlarda 500’den fazla hayvan öldü, yaralı hayvanlar “satın alınarak” kesimden kurtarılmaya çalışılıyor

Aynı bölgede 2023'te de yangın çıkmış: DEDAŞ kusurlu bulundu, köylüye tazminat ödendi