Gündem

Mardin'de 7 caminin elektriği faturalarını ödeyemedikleri için kesildi

11 Haziran 2021 09:03

Mardin'de 7 cami ve bir kuran kursunun elektriği, faturaları ödenmediği için kesildi. İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, "10-15 aylık elektrik borçları birikmiş. Bu klimaların imamın kontrolü dışında açılmasından kaynaklanıyor" dedi.

Mardin'in en büyük camilerinden olan Ulu Cami, Sadık Yay ve Yüksel camileri başta olmak üzere 7 cami ile bir kuran kursunda elektrik kesintisi yaşanıyor.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, özel elektrik firması ekiplerince borcu nedeniyle elektriği kesilen camilerin aboneliğinin de iptal edildi. Camilerin bazı giderleri devlet ve belediyeler tarafından karşılanırken cami içinin ısıtılması konusunda ise farklı bir sayaç ve elektrik aboneliği gerekiyor.

Camilerin ısınma giderleri cami bütçesinden karşılanıyor. İl Müftüsü Ali Hayri Çelik “10-15 aylık elektrik borçları birikmiş. Bu klimaların imamın kontrolü dışında açılmasından kaynaklanıyor. Konuşuldu. Tekrar açılacak. Cemaat ve vatandaşların yardımıyla o borçlar ödenecek. Ödenek de kısıtlı. Borç yapılandırılacak. Ödenek talebinde de bulunduk” dedi.