Gündem

Mansur Yavaş ve çeşitli illerden gönüllüler Dulkadiroğlu’na yardım götürdü

Fotoğraf: T24

21 Şubat 2023 20:35

T24 / Kahramanmaraş

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesini ziyaret etti. Bölgenin ihtiyaçlarını dinleyen Yavaş, bölgeye ekip yollayarak mobil duşların da getirilmesini sağladı.

Fotoğraf: T24 / Kahramanmaraş

ABB Başkanı Yavaş, Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen Dulkadiroğlu ilçesini ziyaret etti. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş'in de yer aldığı ziyarette gönüllülerin ikram ettiği yemek yenildi. Az sayıda yardımın gönderildiği mahallenin eksiklerini de dinleyen Yavaş, bölgeye ekip ve mobil duş da yolladı. 

Fotoğraf: T24 / Kahramanmaraş

Sosyal medya hesabından da paylaşım yapan Yavaş, "Kahramanmaraş'ta hazırladığımız kadın ve erkek bölümlerinin her biri 50’şer kişiden toplam 100 kişi kapasiteli duş alanlarını bu hafta sonu tamamlıyoruz. Atıl otobüslerimizden dönüştürdüğümüz mobil duş / çamaşırhane / berber merkezlerimiz de en kısa sürede hizmete başlıyor" ifadelerini yazdı.

Mahalleye Kırşehir'den yardım götüren ekipte yer alan gönüllülerden Üzeyir Kaplan, Hatay, Gaziantep ve Kahramanmaraş'a kendi imkanları ile kömürden giysiye, gıdadan hasta bakım malzemelerine kadar pek çok yardım ulaştırdıklarını söyledi. Dulkadiroğlu'ndaki bugüne kadar çok az yardımın gittiği, ulaşılamayan köylere kadar yardımları götürdüklerini söyleyen Kaplan, bu köylerin ihtiyaçlarını Yavaş'a ilettiklerini ve belediye ekiplerinin de takviye yardım gönderdiğini aktardı. 

Fotoğraf: T24 / Kahramanmaraş
Fotoğraf: T24 / Kahramanmaraş