Gündem

Mansur Yavaş'tan Sinan Aygün'e iki ayrı tazminat davası

25 Aralık 2019 12:44

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, hakkında 'rüşvet' iddiasında bulunan eski CHP milletvekili ve iş insanı Sinan Aygün'ün katıldığı bir televizyon yayınında "onur ve saygınlığı hedef alan, kişilik haklarına tecavüz niteliğndeki haksız fiil kapsamındaki beyanları" nedeniyle iki farklı tazminat davası açtı. 

Yavaş'ın ilk davayı Aygün'ün yayında kullandığı "cahil adam", "Bu adam nasıl belediye başkanlığı yapacak bilemiyorum" gibi hakaret ifadeleri nedeniyle açtığı öğrenildi.

İkinci tazminat davasının konusunun da Aygün'ün 20.12.2019 tarihinde, "Beyaz TV" adlı ulusal televizyonda, "Dinamit" isimli programda ileri sürdüğü 'FETÖ ile iş birliği' iddiası oldu. Dava dilekçesinde söz konusu programdaki sunucu ile Aygün arasında yaşanan diyalog şöyle gelişiyor:

"Sunucu: Sayın Aygün, soru cevap şeklinde gidersek daha iyi anlaşılır. Güvendiğim bir dostum diyor ki Sinan Bey'e sorar mısın, Yavaş ile Kılıçdaroğlu arasında aracılık yaptı mı?

 Aygün: Tabi ki yaptım.

Sunucu: Duyduğumuza göre önce yapmış, sonra bir Fetöcü araya girmiş. o Fetöcü kim? Sorar mısın, diyor.

Aygün: Ben Yavaş’ı davet ettim. ofisim o zaman Çukurambar’daydı. Öğlen yemeğine. Dedim ki Mansur Bey, ben CHP’liyim, orada da çok mutluyum. Sayın Genel Başkanın talimatı doğrultusunda, biz sizi partimizden aday yapmak istiyoruz. Yavaş havaya fırladı. "Ya sen bunları bana nasıl söylersin?" dedi. "Benim hayatım bunlarla mücadele ile geçmiş. Ben ülkü ocaklarından geliyorum" dedi. "Bunu kendime hakaret addediyorum" dedi. Bir dakika, Yavaş dedim. Biz de sağ gelenekten geldik, biz de Elhamdilillah Müsülmanız dedim. sonra gidip Genel Başkanıma anlattım. Bu adam bize ağır hakaret etti. Ben bu duruma düştüm. Başkasını göndermeyin dedim. Aradan bir zaman geçti. Benim de FETÖ'cü olarak bildiğim bir arkadaşım, biz Yavaş ile görüşüyoruz, CHP'ye alacağız dedi.

Sunucu: Kim o isim?

Aygün: Onunla ilgili de ayrıca C. Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağım. Onu da söyleyeyim. Vereceğim numaralarla Yavaş kaç defa konuşmuştur? Devlet bunu bulur. Konuştuğu adam nerededir? 4 numara vereceğim. Hadi bakalım işin içinden çıksın.

Sunucu: Anlamadık kim, şimdi o devreye giren fetöcü kim?

Aygün: Onu söyleyemem. savcılar duydu.

Sunucu: Bir saniye. cezaevinde mi, dışarıda mı?

Aygün: Bunlardan biri cezaevinde, biri FETÖ ana davasında yargılanıyor şu anda. Öbür ikisi de kaçak. ATO’nun camını, çerçevesini kıran adam. Yavaş’ın en iyi adamı. benim ATO başkanlığımda beni tehdit edenler, bana teklif getirenler. Ya sen oraya aday olma da, biz senin Ergenekon davan var diyen fetöcülerle Yavaş kaç defa konuştu? Telefonları bende var.

Sunucu: Peki bir isim, Sayın Aygün, o isim Ayhan Atalay mı?

Aygün: Bildiniz.

Sunucu: Ben bilmedim, bir dostumun yazdığı isim. Atalay kaçak. Peki Yavaş’ı ikna eden bu mu?

Aygün: Bu bu. bunlar arasında bir de etkin pişmanlıktan yararlanan bir arkadaşımız var, bu gidip bunların hepsini anlattı.

Sunucu: Şimdi çok önemli şeyler söylüyorsunuz. Şu anda tarihi şeyler konuşuyorsunuz. ATO imamı imiş bu Atalay.  Aynı zamanda FETÖ’nün akrabası Osman Karakuş ile yakınmış.

Aygün: Doğru.

Sunucu: Bir saniyenizi rica edeceğim. Bu bilgileri paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Siz CHP’lisiniz. Milletvekilliği yaptınız. CHP’den Belediye Başkanı seçilen Mansur YAVAŞ ile ilgili iddialarda bulunuyorsunuz. Buna iftira diyenler de olabilir. Bunları ispat edebilir misiniz?

Aygün: ... Masamın üstünde belgeler var. Bir de bir mesaj daha vereyim, çok daha da üstümüze gelmesinler. 2014 seçimlerinin hesabını sorarım onlara.

Dava dilekçesinde Yavaş'ın söz konusu iddiaların aksine ismi geçen Ayhan Atalay, Osman Karakuş ya da programda zikredilmeyen herhangi bir FETÖ üyesiyle yüz yüze veya telefonda iletişime geçmediği belirtildi. Dilekçede şu ifadelere yer verildi:

"Davalının iddiaları somut bilgi ve belgeye dayanmamaktadır. Kaldı ki şu anda kaçak olan ve FETÖ'den aranan Ayhan Atalay isimli şahıs, 2014 Ankara yerel seçimlerinde, kendisine ait olan yelken kule isimli binadan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in seçim afişlerini asarak, müvekkilimin rakibini desteklemiştir.

Ayhan Atalay, Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek ile Ankaragücü'nün yönetiminde birlikte görev yapmıştır! FETÖ'cü bu şahsın, Melih Gökçek'e övgüler düzdüğü bir açıklamasının haber metnini ekte sunuyoruz.

Sinan Aygün ile Melih Gökçek'in çok yakın ilişkisi ve Melih Gökçek ile FETÖ'cü kaçak Ayhan Atalay'ın çok yakın ilişkisini mahkemenin takdirine sunuyor; müvekkilime atılmak istenilen çamurun hangi ilişkilerle ortaya çıktığına işaret etmek istiyoruz."