Politika

Mansur Yavaş’tan Ömer Çelik’e 'canlı yayın' çağrısı

"Herkesin anlayıp sizin anlamak istemediğiniz cevaplarımı, sizin bile anlayacağınız seviyede açıklayayım"

13 Mart 2019 17:50

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş,​ AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in "Sahte senet ile icra takibi konusunda verilen ceza Yargıtay'da onandı" sözlerine tepki göstererek Çelik'e canlı yayında tartışma çağrısı yaptı. Yavaş "Canlı yayınlarda aynı şekilde cevap hakkımı sağlayın. Herkesin anlayıp sizin anlamak istemediğiniz cevaplarımı, sizin bile anlayacağınız seviyede açıklayayım" dedi.

Mansur Yavaş, Twitter adresinden yaptığı paylaşımda; “Sn. Ömer Çelik, tüm televizyonlarda yayınlanan basın açıklamalarınıza, canlı yayınlarda aynı şekilde cevap hakkımı sağlayın. Herkesin anlayıp sizin anlamak istemediğiniz cevaplarımı, sizin bile anlayacağınız seviyede açıklayayım. Böylece daha fazla mahcup olmayın” ifadelerini kullandı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Yavaş'ın 'sahte senetle icra takibi' yaptırdığı yönündeki iddialarla ilgili konuşmuş; Yavaş'ın sahte senetle icra takibi yaptırdığı gerekçesiyle hüküm giydiğini söyleyerek, CHP'nin açıklama yapmak zorunda olduğunu kaydetmişti.

Mansur Yavaş,  Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kendisine sahte senet vermekten yargılanan Necmettin Kesgin'e sahtecilik, özel hayatın gizliliğini ihlal ve şantaj suçlarından 6.5 yıl hapis cezası verdiğini açıklamıştı. Yavaş, 31 Mart yerel seçimler öncesinde hakkında kumpas kurulmaya çalışıldığını ifade etti.

Söz konusu iş insanının geçmişte ÖSYM belgelerinde usulsüzlük yaptığını, ayrıca hakkında çocuk istismarından dava açıldığını söyleyen Yavaş, AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in bu iş insanı için 'saygın' kelimesini kullandığını belirterek, "Siyaset için bu kadar küçülmeye değer mi? Bu şahsa sahip çıkıyorsunuz. Bir koltuk uğruna böyle sabıkalı, konusuz suç oluşturan birinin arkasına sığınması, onu televizyonlara çıkarması, bu şekilde beni karalaması acizliktir" dedi.

Yavaş konuşmasının devamında, "Zorlama bir şekilde seçime girerken bizi zora soktuklarını düşündükleri işlere giriyorlar. Bunlar daha önce Türkiye'de denendi. Bundan tecrübe almaları gerekiyordu. Bu tecrübenin mağdur edilen insanlara nasıl yaradığını da bilmeleri lazım" ifadelerini kullandı.