Politika

Mansur Yavaş'tan Mehmet Özhaseki'ye yanıt: Hiç olmazsa yakışan iftira atın

"Soylu ‘Türkiye sınırları içerisinde 700 tane terörist kaldı' dedi; Ankara’da 20 bin taneyi nereden buldunuz?"

15 Mart 2019 21:35

Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, rakibi Mehmet Özhaseki’nin kendisi hakkında yaptığı açıklamalara yanıt verdi. Hakkındaki sahte senet iddialarına değinen Yavaş “Bir suç makinesi bulup onu bir şekilde mahkum olmaktan kurtarmak için televizyonlarda konuşturdular. Hepsi boşa gidecek” diye konuştu. Yavaş, “Hiç olmazsa yakışan iftira atın. Böyle saygısızlık olur mu? Başka şeyler söyleyin. Süleyman Soylu der ki; ‘Türkiye sınırları içerisinde 700 tane terörist kaldı, Kuzey Irak’ta 17 bin tane kaldı’. İyi de Ankara’da 20 bin taneyi nereden buldunuz?” ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş, seçim çalışmaları kapsamında Kalecik’te esnaf ziyaretinde bulundu, ardından seçim otobüsü üzerinden halka hitap etti. Konuşmasında ilk olarak Yeni Zelanda’da 2 camiye, cuma namazı sırasında düzenlenen silahlı terör saldırısına değinen Yavaş, “Maalesef bugün üzücü bir olayla karşı karşıyayız. Yeni Zelanda’da, İslam karşıtı bir grup camiye saldırdı. Hedeflerine ülkemizi de almışlar, ‘beka’ ‘beka’ deniyor, İslam düşmanları hedefe koydukları anda bizler el ele verip, hükümetimizin yanında yer alırız, parti olmaz, siyaset düşünülmez” dedi.

Özhaseki’ye proje cevabı

Ankara’da çok sayıda işsizin bulunduğunu söyleyen Mansur Yavaş, çılgın projelere ayıracak vakitlerinin bulunmadığını söyledi. AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki’nin kendisi için, ‘Projesi yok’ dediğini belirten Yavaş, “Proje kitapçığını her yerde dağıttık” dedi.

“Hiç olmazsa yakışan iftira atın”

Anketlerde çıkan sonuç sonrası, kirli siyasetin sadece Ankara’da var olduğunu ifade eden Yavaş, “Ben başka bir yerde duymuyorum. 20 bin tane PKK’lı alacakmışız. Bunu da bana söylüyor, benim gibi geçmişi Türk milliyetçisi olan birine. Hiç olmazsa yakışan iftira atın. Böyle saygısızlık olur mu? Başka şeyler söyleyin. Süleyman Soylu der ki; ‘Türkiye sınırları içerisinde 700 tane terörist kaldı, Kuzey Irak’ta 17 bin tane kaldı’. İyi de Ankara’da 20 bin taneyi nereden buldunuz? Siz Yenimahalle’de, Çankaya’da, Eskişehir’de kaç terörist yakaladınız şimdiye kadar? Hadi var diyelim, niye yakalamıyorsunuz şimdiye kadar?” ifadelerini kullandı.

“Söylesem çok şey var”

Rakibinin şahsı ile ilgili bir şey söylemediğini belirten Yavaş, “Söylesem çok şey var. Ama ben siyaseti böyle yapmak istemiyorum. Asla iftira atmam. Ama onlar duvara yazı yazdılar. İlk önce ‘Yavaş yavaş devrim', ardından ‘Her Biji Mansur’ yazdılar. Bu adam belediyede çalışan bir genel müdür yardımcısı çıktı. Allah’tan korkun. Yetmedi bir suç makinesi bulup onu bir şekilde mahkum olmaktan kurtarmak için televizyonlarda konuşturdular. Hepsi boşa gidecek. Ankara halkı kararını verdi. İnşallah bunlara sandıkta çok büyük bir ders verecek” diye konuştu. (DHA)