Gündem

Mansur Yavaş'tan Mehmet Özhaseki'nin, "Arkamızda ağamız var" sözüne tepki: Rakibime yakıştıramıyorum

"Cumhurbaşkanlığı gibi bir makamını, yanlış anlaşılabilecek sıfatlarla tanımlamak hiç doğru değildir"

06 Şubat 2019 09:21

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mansur Yavaş, rakibi Cumhur İttifakı’nın adayı Mehmet Özhaseki’nin, “Arkamızda ağamız var” sözlerine tepki gösterdi. Yavaş, "Tecrübeli olduğunu iddia eden rakibime yakıştıramıyorum" dedi.

flasgazetesi.com'da yer alan habere göre, Yavaş, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’ni ziyaret etti. Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yavaş, Özhaseki’nin, “Arkamızda ağamız var” sözlerini hatırlatmasının ardından konuya ilişkin düşüncelerini dile getirdi. “Birincisi Cumhurbaşkanlığı makamı şahıslara kaim değildir” diyen Yavaş şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Cumhurbaşkanlığı gibi bir makamını böyle, ‘Arkamızda ağamız var’ gibi yanlış anlaşılabilecek sıfatlarla tanımlamak hiç doğru değildir. İkincisi Sayın Özhaseki, sözünün nereye gittiğine de bakmıyor. ‘Sadece biz seçilirsek bu projeler yapılır’ diyerek, bizim seçimi kazanmamız halinde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’on Ankaralıların iradesini kabul etmeyeceği, Ankara’nın iradesine saygı göstermeyeceği gibi bir anlam çıkıyor. Ben bunları, tecrübeli olduğunu iddia eden rakibime yakıştıramıyorum.”