Gündem

Mansur Yavaş'tan Erdoğan'a: Bir kişi suçluluğu mahkeme kararları ile hükmen sabit oluncaya kadar masumdur

"Her İzmirlinin demokrasinin gereği olarak sandığa gitmesi lazım"

25 Mart 2019 08:31

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelttiği, "Belediye başkanlığını Ankara gibi büyükşehirde yapacak kapasitede değil. Bu zatın zaten seçim öncesi veya sonrası ne olacağı belli değil" eleştirilerine sosyal medya hesabından yanıt verdi. Yavaş, Avukat Osman Kaçmaz'ın "Mansur Yavaş’a sahteci, vergi kaçakçısı diyen RTE'na da bir zamanlar bunu demişlerdi ama o sonunda beraat etti. Bunu en İyi onun bilmesine rağmen M.Yavaş'ı suçlaması RTE ye yakışmıyor" sözlerini retweetleyerek, "Bir kişi suçluluğu mahkeme kararları ile hükmen sabit oluncaya kadar masumdur" notunu düştü.

Erdoğan'ın "Belediye başkanlığını Ankara gibi büyükşehirde yapacak kapasitede değil. Bu zatın zaten seçim öncesi veya sonrası ne olacağı belli değil. Ankara şu anda belirsizlik içinde olan bir durumda. Üstelik bir de bu adam Yavaş, vergi noktasında da vergi kaçakçısı, bir de bu var. Şu anda Maliye Bakanlığı kayıtlarında bu durumda geçiyor. Böyle bir insanın Ankara gibi yere belediye başkan adayı olması hazmedilemez" ifadelerini kullanmıştı.

Söz konusu açıklamalara tepki gösteren Yavaş, dün kişisel Twitter hesabında şu paylaşımı yaptı:

"Anayasanın (38/4.m) ve AIHS (6/2.m) uyarinca bir kişi suçluluğu mahkeme kararları ile hükmen sabit oluncaya kadar masumdur. Bu hem ceza hukukunda insanlığın ortak mirası bir ilke, hem de pozitif hukukumuzun amir hükmüdür. Herkesi bağlar. Mecelle'ye göre Beraat-ı Zimmet asıldır."



Mansur Yavaş'tan Erdoğan'a: Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar