Gündem

Mansur Yavaş: "HDP'liler rehabilite edilmeli' derken dilim sürçmüş olabilir

"Her biji Mansur' diye duvarlara yazı yazanlardan Ankara adına hesap soracağım"

20 Mart 2019 09:00

CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş hakkındaki sahte senet iddialarına ilişkin olarak, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın programında açıklamalarda bulundu. Yavaş, "Her biji Mansur' diye duvarlara yazı yazanlardan Ankara adına hesap soracağım" dedi. Yavaş, tepki çeken, "HDP'liler rehabilite edilmeli" sözleri için de, "Dilim sürçmüş olabilir" ifadesini kullandı.

Kendisine sahte senet verdiğini söylediği Necmettin Kesgin'in, "Mansur Yavaş'a ödeyeceğim diyerek parayla kaçtığını" söyleyen Yavaş, "Bana sahte senet verdiğini ben ispatladım ve o kişi ceza aldı. Ben neden o senedi sahte vereyim. Kamuoyunda bilinen bir imajım var götürüp bile bile sahte senetle iş yapar mı? Bu şahsı şikâyet eden benim" diye konuştu.

Yavaş, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Yargının Yavaş'la ilgili kararı kenara konulacak bir şey değil. Bu seçime böyle girebilse dahi seçimden sonra çok ciddi bir bedeli kendisi ödeyeceği gibi Ankaralı hemşehrimizi de ödetme durumuna düşürür" sözleri hatırlatılması üzerine, "Erdoğan en azından bana bir sorsaydı" dedi. Yavaş, devamında, "Basının bu şekilde iddialarda bulunması Allah'ın da gücüne gider" sözlerini kaydetti.

Yavaş'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Birisi bana ödemesi gereken paraya karşılık bana senet verdi, senet sahte çıktı. Ben gittim bunu mahkemeye verdim. Bana şantaj yaptığı için ceza verildi. 

"Avukatlık işimiz vardı, büyük şirketin avukatıyım bu arkadaş da o şirketin aracısı olarak girmiş. Avukatlık ücreti karşılığı şirketin bana ödemesi gereken bir para var. Bu arkadaş da Mansur Yavaş'a ödeyeceğim diyerek parayla kaçtı. Bana sahte senet verdiğini ben ispatladım ve o kişi ceza aldı. Ben neden o senedi sahte vereyim. Kamuoyunda bilinen bir imajım var götürüp bile bile sahte senetle iş yapar mı? Bu şahsı şikâyet eden benim. Bu şahsın bilgisayarında müstehcen görüntüler var. Benim işlediğim suçu zamanında bildirmedi diye bir ifadede bulundu. 

"Bazı kanallar Mansur Yavaş'ın bilgisayarında müstehcen görüntüler var diye yayınlıyorlar. Ben bir şey diyemiyorum gerçekten. Herhalde rakibi zayıf buldular, bakanlar hepsi sıraya girdi. İki kişinin arasındaki yargılama kimi ilgilendirir bu kadar?

"Önce yargısız infazı basında yaptılar, şimdi yargı kısmına geldi. Savcılık soruşturma başlatmadan onların verdiği dilekçe bazı basın organlarında konuşuluyor. Bunu bir yerden hatırlıyoruz değil mi. İş neye döndü biliyor musunuz tekzibimiz pinpon topu gibi geri dönüyor.

"(Erdoğan'ın kayyum iması) Benimle ilgili açılmış hiçbir soruşturma yok. Hiç mahkeme kararı olmadan kendisine aday oluncaya kadar ileri sürülmeyen iddiaların ileri sürüldü. Sayın Cumhurbaşkanı'nın söylediği bir söz var; 'Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar.' Dolayısıyla kalkıp suç makinasının arkasına sığınan birilerinin adına, en azından bir sorsa. Basının bu şekilde iddialarda bulunması Allah'ın da gücüne gider.

"Her biji Mansur' diye duvarlara yazı yazanlardan Ankara adına hesap soracağım.

"(Hasip Kaplan'ın eleştirilerine, Temelli'nin açıklamalarına) HDP'ye oy veren seçmene bu kadar yüklenmek yersiz. Bunlar yarın öbür gün başka bir partiye de oy verebilir diyorum. Ben HDP'nin oylarıyla değil 6 milyonun Ankaralının oyuyla seçileceğim. Neden sizin oylarınızla seçileyim? HDP'ye oy veren seçmen yarın MHP'ye bile oy verebilir. Siz bunları vatan haini olarak gösteremezsiniz diyorum. "HDP'liler rehabilite edilmeli" derken dilim sürçmüş olabilir.

"Altaylı'nın bence cep telefonu yok. Benim yargılattığım insan Fatih Altaylı'ya mesaj atıyor, bana soru sordurtuyor. Ayrıca duvarlara yazı yazdığı için zannedersiniz ki hepsi yan yana gelmiş ateş etmek için bekliyor ama ben hepsine yanıt verdim. 

"Son benim yaşadıklarıma bakarsanız. Dilekçe veriyorum, Ankara adliyesinde şahit olduğumuz, bizimle ilgili verilen dilekçelere bakıyorum, çok üzülüyorum. Bütün dünya bunu izliyor, bunun bize nasıl döneceğini biliyor musunuz? Yarın dövizin fırlaması, ekonomiye, yargıya hiç kimsenin güven duymaması... 

"10 puandan fazla fark olacak, kazanacağım"

"10 puandan fazla fark olacak, kazanacağım. Şu yapılanlara bakılırsa aklı başında kimse bunu yapmaz.

"2-3 saat içerisinde tüm ıslak imzalar elimizde olacak"

"(Sandık güvenliği) Geçen seçim olanları unutmadım. Buradan bir ders çıkarıyoruz. Durumun muhakemesine rakipten başlanmaz. Onların ne yaptığından çok bizim yapamadığımız önemlidir. Son yaşananlardan sonra baktım ki Ankara'nın seçmeni sandık başından ayrılmayacak. 2-3 saat içerisinde tüm ıslak imzalar elimizde olacak. Halkla paylaşacağız.

"Fakir fukara fon ortaya çıktıktan sonra, yardım yapanlar yardım yapamaz hale geldi. Biz yardım yapmak isteyenleri, yardım alanlarla bir şekilde organizasyonla buluşturacağız.

"Polatlı sertliği çok olan bir su içiyor. Fizibilitesini yaptırdım, hesabını çıkarttım, görev sürem bitmeden Polatlı'lara inşallah suyu vereceğiz.

"(Mehmet Özhaseki'nin FETÖ ziyareti' iddiaları) FETÖ ile bağı var. 40 kişi birden yurt dışına gideceksiniz, 39'u ya kaçak ya mahkum olacak 1 kişi kalacak. Bunu sorduğunuz için söyledim. Bugüne kadar FETÖ'cüdür demedim.

"Rakibim kapalı salon toplantılarıyla götürüyor, vatandaşın içine çıksa, vatandaşın ihtiyacını görecek.