Seçim 2024

Mansur Yavaş'tan Altınok'a mal varlığı göndermesi: Kız kardeşinizi de mi yalanlayacaksınız?

"Bir tane bile daire eksik gösterdiyseniz halkın yüzüne nasıl bakacaksınız? Kaldı ki kız kardeşiniz bu mal beyanı eksik diyor. Onu da mı yalanlayacaksınız?

23 Mart 2024 17:29

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP'nin adayı Turgut Altınok'un mal varlığını eksik açıkladığıyla ilgili iddiaları gündemine taşıdı. Altınok'un ablası Günaydın Altınok Altınel'in açıklamalarını hatırlatan Yavaş, Turgut Altınok'a "Bir tane bile daire eksik gösterdiyseniz halkın yüzüne nasıl bakacaksınız? Kaldı ki kız kardeşiniz bu mal beyanı eksik diyor. Onu da mı yalanlayacaksınız?" diye sordu.

ABB Başkanı ve CHP'nin ABB adayı Mansur Yavaş, CHP'nin Çankaya Belediye Başkan adayı Hüseyin Can Güner ile birlikte Seyranbağları seçim koordinasyon merkezi açılışına katıldı.

Yavaş, AKP'nin ABB adayı Turgut Altınok'un ablası Günaydın Altınok Altınel'in, Altınok ailesinin malvarlığıyla ilgili yaptığı açıklamalar hakkında konuştu.

Altınok'a yineden "Halktan sakladığınız ne varsa açıklayın" çağrısında bulunan Yavaş, şöyle konuştu:

"1999 yılında Beypazarı Belediye Başkanlığı yaptığımdan itibaren bütün hesaplarım açıktır. Kaldı ki dördüncü defa aday oluyorum. En ufak bir açık bulsalardı her gün televizyonda onları dinleyeceksiniz değil mi? Dolayısıyla mal beyanını açıklayan rakibim onu da eksik açıklamış. Televizyoncu soruyor, 600 daire varmış Antalya'da diyor, 'Babadan kalma, babadan kalma' diyor.

Şimdi de diyor ki 'Bana tapularını göster.' Bir tane bile daire, bir tane bile arsa eksik gösterdiyseniz halkın yüzüne nasıl bakacaksınız? Kaldı ki kız kardeşiniz bu mal beyanı eksik diyor. Onu da mı yalanlayacaksınız? Niye yalan söylüyorsunuz? Yalan söylüyorsanız niye Ankara'nın yönetimine talip oluyorsunuz? Başka yalanlarınız ne var? Halktan sakladığınız ne var her şeyi açıklayın. Zaten bunlar mutlaka bir şekilde göz önüne çıkacaktır."

"Önümüzdeki hafta Allah'ın izniyle bütün belgeleri açıklayacağım"

Altınok'un kendisinin Londra'daki evi hakkındaki sözlerine de cevap veren Yavaş, "Yalan söylüyorsanız niye Ankara'nın yönetimine talip oluyorsunuz? Başka yalanlarınız ne var? Halkına yalan söyleyenden belediye başkanı olmaz. 'Mansur Yavaş'ın Londra'da evi var' diye dilinde tüy bitti. Önümüzdeki hafta Allah'ın izniyle bütün belgeleri açıklayacağım. 'Onun Londra'daki bir evin parası benim bütün mallarımı öder' diyor. Takas yapalım, onda biriyle takas yapalım, yüzde biriyle takas yapalım" dedi.

Ne olmuştu?

Turgut Altınok'un resmi mal bildiriminde çoğunluğu anne ve babadan miras yoluyla kaldığını öne sürdüğü 22 arsa, 23 tarla, 9 ev, 1 bostan, 1 bağ, 2 kargir ev ile 2 kargir bina yer aldı. Ayrıca mal varlığında yer verilmeyen Antalya'da 600'den fazla dairesi olduğu öne sürülmüştü. Altınok'un ablası Günaydın Altınok Altınel ise, "Üstelik mal varlığında eksik bile var. Mesela Turgut’a da bana da babadan kalan kooperatif hisseleri yazılmamış" demişti.

Altınok, katıldığı canlı yayında "Ben Büyükşehir Belediye Başkanı'na soruyorum: Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, Londra'dan ev aldınız mı? Belediye Başkanı olmadan önce mi aldınız, Belediye Başkanı olduktan sonra mı aldınız? Veya ilk Belediye Başkanı olduğunuzda mal varlığınız neydi?" demişti.

TIKLAYIN-Tunç Soyer mal varlığını açıkladı

TIKLAYIN-Mansur Yavaş, mal varlığını açıkladı

TIKLAYIN-Turgut Altınok'un mal varlığı açıklamasına sosyal medyada yorum yağdı: Babadan miras olarak Ankara kalmış

TIKLAYIN-Murat Kurum mal varlığını açıklayacak mı?

TIKLAYIN-Altınok'un ablası eksik tapuları da paylaştı: Babam çoğu mülkü erkek kardeşlerimin üzerine yaptı, 'kızlara paylaştırın' dediği mallara da hissedar oldular