Seçim 2024

Murat Kurum mal varlığını açıklayacak mı?

İstanbul'da ise mal varlığını açıklayan tek aday İBB Başkanı ve CHP'nin yeniden adayı Ekrem İmamoğlu

16 Mart 2024 09:56

Yerel seçime günler kala Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın başlattığı furya ile yerel seçimin iddiaları adayları da mal varlığını tek tek açıklamaya başladı. Mansur Yavaş, AKP adayı Turgut Altınok ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Ekrem İmamoğlu'nun mal varlıklarını açıklamasının ardından gözler ise AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum'a çevrildi. Kurum daha önce katıldığı bir canlı yayında, 2 evi, 1 arabası ve bir miktar da borcu olduğunu söylemiş ancak resmi bir açıklama yapmamıştı.

İlk açıklayan Mansur Yavaş'tı

Mal varlığını ilk açıklayan isim Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin adayı Mansur Yavaş olmuştu. Yavaş, rakibi AKP'nin adayı Turgut Altınok'a yaptığı çağrıların ardından Altınok da tartışmalı şekilde mal varlığını açıkladı.

TIKLAYIN-Mansur Yavaş, mal varlığını açıkladı

Turgut Altınok'un mal varlığı gündem olmuştu

Mansur Yavaş'ın ardından tartışmalı bir şekilde mal varlığı açıklayan AKP'nin Ankara adayının mal varlığı ise sosyal medyada gündem olmuştu. Çoğu miras yoluyla kaldı olduğu belirtilen Altınok'un mirasında 22 arsa, 23 tarla, 9 ev, 1 bostan, 1 bağ, 2 kargir ev ile 2 kargir bina yer aldı. Altınok'un mirasını açıklamasına ise sosyal medyadan yorum yağmıştı.

TIKLAYIN-Turgut Altınok'un mal varlığı açıklamasına sosyal medyada yorum yağdı: Babadan miras olarak Ankara kalmış

"Murat Kurum hâlâ mal varlığını açıklamadı"

İstanbul'da ise mal varlığını açıklayan tek aday İBB Başkanı ve CHP'nin yeniden adayı Ekrem İmamoğlu.  İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, sosyal medya hesabı X'ten ( eski adıyla Twitter) Murat Kurum'u mal varlığını neden açıklamadığına yönelik eleştirdi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ongun, “Başkent Ankara’nın iddialı adayları da malvarlığını açıkladı. İstanbul’da malvarlığını açıklayan tek aday ise hala İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu. Seçime 15 gün kaldı. 2 ev, 1 araba ve bir miktar borcu olanlar 4 maddelik malvarlığını hala açıklayamıyor” ifadelerini kullandı