Gündem

Mansur Yavaş'ın “Su ver, Bilet ver ve El ver" kampanyasında 15 milyon sınırı geçildi

72 bin ailenin su faturası ödendi, 8 milyon lira nakdi yardım yapıldı

22 Mayıs 2020 08:26

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, “İyilik bulaşıcıdır” sloganıyla başlattığı yardım kampanyaları büyük ilgi gördü. Yavaş'ın veresiye defterlerinin kapatılması ile başlattığı, “6 Milyon Tek Yürek'' hareketinde, “Su ver, Bilet ver ve El ver' kampanyası için 15 milyon sınırı geçildi. 6 milyon 600 bin liralık su faturası ödendi, 660 bin liralık Anakart yüklemesi yapıldı, 8 milyon liralık nakit dağıtıldı.

Hayırseverler 72 bin ailenin su faturalarının tamamını ödedi. İcra borcu olan vatandaşların su faturalarının ödenme işlemleri ise devam ediyor.

‘'El Ver'' kampanyası ile ise ihtiyaç sahibi vatandaşlara 8 milyon 200 bin TL de nakit yardımı yapıldı. Daha önce de “İftar Ver” kampanyasıyla hayırseverler tarafından 500 bin 102 kişiye toplam 7 milyon 501 bin 530 TL tutarında sıcak yemek alınıp dağıtılmıştı.

İftar kampanyasıyla birlikte tüm yardımlar yaklaşık 23 milyon TL oldu. Kampanyalara “www.ankaratekyurek.com” adresi üzerinden ulaşılabiliyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yaptığı açıklamada, “Hızır olan kardeşlerim, alan eli görmeden iyilik eden veren el oldunuz, bayram arifesinde yüz güldürdünüz. Su gibi aziz olun, aziz kalın” dedi.