Politika

Mansur Yavaş: Böyle baktığınız zaman belediye başkanına ihtiyaç yok

"Ankara'nın bütün olağan hizmeti devam ediyor"

15 Mart 2019 07:23

CHP tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Mansur Yavaş, mevcut başkan Mustafa Tuna'ın belediyenin bütün işlerini AKP'li rahibi Mehmet Özhaseki'nin atadığını iddia ettiği bir genel sekreterin yürüttüğünü söyledi. "Ankara'nın bütün olağan hizmeti devam ediyor" diyen Yavaş, "Böyle baktığınız zaman belediye başkanına ihtiyaç bile yok" ifadesini kullandı.

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, "Aleyhimde konuşsunlar diye dedikodu ekibi kurdular" başlığıyla yayımlanan yazısında Yavaş ile gerçekleştirdiği görüşmeden detayları aktardı.

Yavaş, şu an mevcut durumdaki belediye başkanı Mustafa Tuna'nın "görevini devrettiğini" iddia etti. "Tuna nerede?" diye soran Yavaş şunları kaydetti:

“Şu anda Mustafa Tuna Büyükşehir Belediye Başkanı ama sanki o görevde değilmiş gibi bütün işleri Özhaseki'nin atamasını yaptığı bir genel sekreter yürütüyor. Mustafa Tuna'nın ismi hiçbir şeyde geçmiyor ama Ankara'nın bütün olağan hizmeti devam ediyor. Böyle baktığınız zaman belediye başkanına ihtiyaç bile yok. Belediye başkanının asıl görevi şu ekonomik sıkıntılarda Ankara'yı bir an evvel bu sıkıntılardan kurtaracak konular üzerinde neler yapılabileceğini planlamak olmalı.

Öztürk'ün yazısının tamamı için tıklayın