Gündem

Mansur Yavaş: Arı yoksa dünya batıyor demektir

"Çiftçilere, hayvancılık yapanlara ve üreten bütün insanlara yardımlarımız devam edecek"

28 Şubat 2024 14:02

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, "Dünyada arı nesli yok olduğu zaman bilin ki dünya batmak üzeredir, yok olmak üzeredir" derler. Ekosistemin devam ettiğinin en büyük göstergesi arılardır" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınma adımlarını genişleterek, arı ürünleri üretiminin teşvik edilmesi ve çeşitlendirilmesi amacıyla "Başkent Arıcılık Dergisi Lansmanı ve Arıcılık Eğitimi" düzenledi. Etkinlik, Başkan Yavaş'ın ev sahipliğinde belediyenin birçok üst düzey yetkilisinin katılımıyla gerçekleşti, yaklaşık 350 arı üreticisini bir araya getirdi.

Programda konuşan Yavaş, şunları kaydetti:

"Ekosistemin devam ettiğinin en büyük göstergesi arılar"

“Ankara halkını zengin etmek en büyük projemiz demiştik. Her konuda çiftçilerimize, hayvancılık yapanlara destek olmaya çalışıyoruz. Üreten insanlara desteğimiz devam edecek. Hep televizyonlarda okuyoruz, biz sizler kadar bilgi sahibi değiliz ama ‘Dünyada arı nesli yok olduğu zaman bilin ki dünya batmak üzeredir, yok olmak üzeredir’ derler. Ekosistemin devam ettiğinin en büyük göstergesi arılardır. Başarılar diliyorum ve mesleğinizin devamını diliyorum. Çocuklara bunu sevdirmek ve benimsetmek lazım. Her meslekten mutlaka para kazanılır. Onu da iş olarak edinmeleri için bizler de belediye olarak desteklere devam edeceğiz.”

"Arı yoksa hayat yok"

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, arıcılığın hayati önemini vurgulayarak, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin arıcılığı destekleme taahhüdünü dile getirdi. Tüzün, "Arı yoksa hayat yok, arı yoksa ekoloji yok" diyerek, arıcılığın ekolojik dengenin ve bitkisel üretimin sürdürülebilirliğinin korunmasında oynadığı kritik role işaret etti. Ankara balının özelliğine ve markalaşma hedefine değinerek, özellikle kadın üreticileri destekleme projeleri ve sağlık sektöründe arı ürünlerinin kullanımını artırma planlarından bahsetti.

"Eğitimleri, beklentilere göre tasarlıyoruz"

Arıcılık Sorumlusu Suat Musabeşeoğlu da, küresel iklim değişikliğinin arıcılık üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, eğitimlerin güncel içeriklerle desteklendiğini ve arıcıların mevsime göre ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak üzere eğitim programlarının tasarlandığını belirtti. Musabeşeoğlu, Ankara'nın tüm ilçelerinden arıcıların etkinliğe katılım gösterdiğini söyledi, böylece Ankara'da arıcılığın öneminin ve katılımın altını çizdi.

Ankara’nın dört bir yanından Arıcılık Eğitimi’ne katılan arı yetiştiricileri de, eğitimden duydukları memnuniyeti dile getirdi.