Gündem

Mangal görüntüleri tepki çekmişti; Meclis ikramları konusunda “tedbir” alındı

"Konu görüntülerin tekrarlanmaması için gerekli tedbirler alınmıştır"

18 Ocak 2024 12:11

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, kamuoyunda tepkiye yol açan Meclis'teki mangala ilişkin soru önergesine verdiği yanıtta, "Görüntülerin tekrarlanmaması için gerekli tedbirler alınmıştır" dedi.

TBMM’de gerçekleşen bütçe görüşmeleri sırasında kamuoyunun tepkisini çeken mangala ilişkin İYİ Parti İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu’nun verdiği soru önergesine TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ’dan cevap geldi.

Geçen haftalarda, doğrudan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a yönelik verilen önergede Kavuncu, AKP Diyarbakır Milletvekili Sayın Suna Kepoğlu Ataman’ın öncülüğünde düzenlenen mangal partisini gündeme getirerek şu soruları sormuştu:

  1. Türkiye’de enflasyon ve yüksek zamlar vatandaşı ezip, hayat pahalılığı ve barınma sorunu başta olmak üzere birçok ekonomik problem devam ederken, hepimizin çatısı altında olduğu TBMM’yi millet nezdinde bu şekilde itibarsızlaştırmanın sebebi nedir?
  2. Asgari ücret görüşmeleri devam ederken, evine et almakta zorlanan vatandaş kara kara asgari ücret ve memur zammını beklerken, TBMM’nin bir temsilcisinin vatandaşa nispet yapar gibi, kahkahalar eşliğinde mangal partisi yapıp bunları kamuoyuna servis etmesi bir yaptırım gerekçesi değil midir?
  3. Gazze’de büyük bir insanlık dramı yaşanırken, her fırsatta İsrail’in Gazze’deki soykırım girişimini dile getirirken, TBMM çatısı altında böyle bir organizasyonun düzenlenmesi insani midir?
  4. Henüz birkaç gün önce, bütçe görüşmeleri devam ederken Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Sayın Hasan Bitmez ciddi bir sağlık sorunu yaşamış ve kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılmıştır. Bugün hayatını kaybeden merhum Bitmez’in TBMM’de yaşadığı sağlık sorunu bütün kamuoyunu derin bir üzüntüye boğarken, hemen birkaç gün sonra TBMM çatısı altında mangal partisi düzenlemek çok mu gereklidir?
  5. TBMM, milleti temsil ettiğimiz, itibarlı ve saygın bir kurumdur. TBMM’yi itibarsızlaştıracak, vatandaşla bağını koparacak böyle organizasyonların engellenmesi için herhangi bir önlem düşünülmekte midir?

Bekir Bozdağ’dan cevap

İYİ Partili Kavuncu’nun soru önergesine TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ cevap verdi. Bozdağ, yazılı cevapta şu ifadeleri kullandı:

“İkram Talepleri İdare Amirliği ve siyasi parti grupları tarafından değerlendirilerek Destek Hizmetleri Başkanlığına iletilmektedir. Destek Hizmetleri Başkanlığı, gelen ikramlar ve yemeklerle ilgili ön hazırlıkları yaparak verilen talimatlar doğrultusunda kulislerde ya da lokantada ikram ve servis hizmetlerini yerine getirmektedir. Soru önergenize konu olayın/görüntülerin tekrarlanmaması için gerekli tedbirler alınmıştır.”