Spor

Manchester City'nin ilginç planı: İlkay Gündoğan geri mi dönüyor?

İlkay, geçen sezon Barcelona için kilit bir oyuncuydu ve La Liga'da 36 maçta 5 gol ve 9 asistlik performans sergiledi

21 Ağustos 2024 10:01

Manchester City'nin, İlkay Gündoğan'ı tekrar kadrosuna katma konusunda ilgilendiği ortaya çıktı. Almanya millî takımından emekli olduğunu açıkladığı gün, Barcelona'dan ayrılması gündeme gelen Gündoğan için Manchester City'nin devreye girdiği belirtiliyor. Sky Germany'nin aktardığına göre, Barcelona bu yaz transfer döneminde Alman oyuncuyu satmayı planlıyor. Gündoğan'ın, Katar ve Suudi Arabistan gibi farklı seçenekleri de değerlendirdiği ifade ediliyor. Ancak, New York Times'ın haberine göre, Manchester City 33 yaşındaki orta saha oyuncusuna olan ilgisini yeniden canlandırdı.

Barcelona'nın, mali sıkıntılar nedeniyle İlkay gibi yüksek maaşlı oyuncuları göndererek kadrosunda yer açma peşinde olduğu belirtiliyor. Katalan devinin, 1 milyar Euro'yu aşan borçları nedeniyle yeni transferleri kayıt altına alma konusunda zorlandığı ve bu yaz RB Leipzig'den Dani Olmo'yu 55 milyon Euro + 5 milyon Euro bonus karşılığında transfer ettiği kaydedildi. Manchester City'nin eski kaptanını geri getirme fikri İngiltere'de şaşkınlıkla karşılanırken, bu hamlenin Barcelona için de sürpriz olduğu ifade ediliyor. Çünkü Gündoğan, geçen sezon Barcelona için kilit bir oyuncuydu ve La Liga'da 36 maçta 5 gol ve 9 asistlik performans sergiledi.

Bu hamle, Gündoğan'ın Manchester City'deki son sezonunda da üretken bir performans sergilediğini gösteriyor. Premier Lig'de 31 maçta 8 gol ve 5 asist yaparak kulübün ilk Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna katkıda bulundu. İlkay Gündoğan, 2022/23 sezonunda Manchester City'nin Arsenal'ı geride bırakarak lig şampiyonluğunu kazanmasında önemli roller üstlendi ve Leeds ile Everton'a karşı attığı gollerle Premier Lig kupasını kazanmalarında kritik bir katkı sağladı.