Yaşam

Maltepe Belediyesi'nde 3 birim daha iş bıraktı

28 Ekim 2019 12:42

Maltepe Belediyesi’nde toplu iş sözleşmelerinin uygulanması için iş bırakan işçilere, Veteriner, Park ve Bahçeler ve Fen İşleri birimlerinde çalışan işçiler de dahil oldu.

Maltepe Belediyesi’nde çalışan temizlik işçilerin Toplu İş Sözleşmesi'nin uygulanması ve atılan işçilerin işe geri alınması için başlattığı süresiz iş bırakma eylemi 4’üncü gününde. Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre sabah saatlerinde temizlik biriminin bulunduğu Aydınevler şantiyesine gelen Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Melih Morsümbül, işçilere “Sizinle yaptığımız bir sözleşme yok” dedi. Bunun üzerine belediyenin Veteriner, Park ve Bahçeler ve Fen İşleri birimlerinde çalışan işçiler de iş bırakma eylemine dahil oldu.

Belediye yetkilileri ile görüşülecek

Aydınevler ve Zümrütevler şantiyelerinde bir araya gelen işçiler, belediye önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. “Direnen işçiler kazanacak” ve “Atılan işçiler geri alınsın” sloganlarına atan işçilere etrafta bulunan esnaflar da alkışlar ile destek verdi. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Yönetim Kurulu Üyesi Kanber Saygılı’nın da destek verdiği yürüyüşün ardından işçilerin belediye önündeki bekleyişi devam ediyor. Belediye yetkilerinin talebi üzerine sendika yöneticileri ve işçi temsilcilerinin saat 15.00’da belediye binasında bir görüşme gerçekleştirileceği ifade edildi.