Gündem

Maliye Müfettişleri Derneği Başkanlığı'na Ertuğrul Kumcuoğlu seçildi

"Çağdaş demokratik devlet; kamu hizmetinde belli zorunlu  işlevleri üstlenmek üzere örgütlenmiş, vazgeçilmez ahlaki değerleri olan, yetenekli ve iyi yetişmiş elemanlara sahip kurumlar sayesinde yaşar ve yükselir"

Ertuğrul Kumcuoğlu

19 Aralık 2021 22:00

Maliye Müfettişleri Derneği Başkanlığı'na Maliye Bakanlığı'nda Maliye Müfettişi, Bütçe Mali Kontrol Genel Müdürü ve müsteşar görevleri üstlenen, bir dönem Lefkoşa Büyükelçiliği, iki dönem milletvekilliği yapan  Ertuğrul Kumcuoğlu seçildi. Kumcuoğlu, "10 öncesine kadar kamu mali yönetim ve denetiminde 130 yılı aşan birikim ve deneyimi ile  hizmet veren, devletin yönetim ve denetim kademelerine eleman yetiştiren, kendisinden sonra kurulan denetim kurumlarına örnek olmuş ve rehberlik etmiş  bulunan  Maliye Teftiş Kurulu'nun misyonunun  yeni ihtiyaçlar ve  yapılanmalar gereği yeniden ihya edileceğine dair inancımızı koruyoruz” dedi. 

Maliye Müfettişleri Derneği'nin pandemi nedeniyle ertelenen 2021 yılı olağan genel kurul toplantısı 19 Aralık Pazar günü Ankara’da gerçekleştirildi.

Ertuğrul Kumcuoğlu yaptığı açıklamada, "Çağdaş demokratik devlet; kamu hizmetinde belli zorunlu  işlevleri üstlenmek üzere örgütlenmiş, vazgeçilmez ahlaki değerleri olan, yetenekli ve iyi yetişmiş elemanlara sahip kurumlar sayesinde yaşar ve yükselir. Maliye Teftiş Kurulu, on yıl öncesine kadar devletimizin en köklü, en yetkin, en gerekli kurumlarından birisiydi. Bugün bu tarihi çınar kapatılmış olsa da o mümtaz kurumun kamuya hizmet anlayışını ve temel ahlaki değerlerini, yeni yapılanmalara kadar canlı tutmak, yeni nesillere aktarmak temel hedefimiz ve uğraşımız olacaktır.” ifadesini kullandı.

Seçim sonucu Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu ile Haysiyet Divanı üyelikleri şu isimlerden oluştu: 

Yönetim kurulu asıl üyeleri

 1-Ertuğrul Kumcuoğlu

2-Süreyya Turgut

3-Dr. Hüseyin Işık

4-Murat Uğurlu

5-Ahmet Başat Şahin

6- M. Vasıf Ulusoy

 Denetleme kurulu asıl üyeleri

 1-Dursun Torlakçık

2-Cebrail Yılmazer

3-Hakan Dursun

 Haysiyet divanı 'asıl' üyeleri

 1-Nuri Değer

  2-A.Nejat Coşkun

  3-Ahmet Şirin