Gündem

Mali müşavirlerden deprem bölgesine dayanışma ziyareti

16 Şubat 2023 17:59

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Başkanı Erol Demirel, TÜRMOB Genel Sekreteri ve İSMMMO Kurucu Onursal Başkanı Yahya Arıkan ile birçok ilden oda başkanı; merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremin ardından bölgeye ziyarette bulundu. Adana, Osmaniye, İskenderun, Hatay ve Kahramanmaraş’ı ziyaret eden heyet, Güçlükleri dayanışmayla aşacağız” sloganıyla YouTubedan canlı yayın gerçekleştirdi.

 Depremzede meslektaşlar için bağış çağrısı

 Yayında depremden etkilenen illerin oda başkanları ile meslektaşların durumu ve talepleri konuşuldu. Ayrıca bağış kampanyasına destek çağrısında bulunuldu. 20 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek olan bağış kampanyası ile depremden etkilenen meslek mensuplarına maddi destek sağlanacak.

 “Çok sayıda meslektaşımız hayatını, evini, ofisini kaybetti”

 Yayında konuşan İSMMMO Başkanı Erol Demirel, Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketini yaşıyoruz. Gerçekten çok büyük bir dram var. On binlerce insanımızı, çok sayıda meslektaşımızı kaybettik. Evlerimiz, ofislerimiz yıkıldı, hayatlar darmadağın oldu. Yapmaya çalıştığımız bir can suyu olmaya çalışmaktı. Hayata tutunma çabasına destek olmaktı. Ancak bundan sonrası çok daha önemli” dedi.

 “Çok büyük bir aileyiz, yaralarımızı saracağız”

 Başkan Demirel, Uzaktan izlemek, dinlemek başka; burada bunu yaşamak bambaşka. Önümüzde yapacak çok fazla iş var, hepimize çok büyük görevler düşüyor. Biz çok büyük bir aileyiz. İstanbuldaki arkadaşlarımız buraya düşmüş olan ateşi yüreklerinde hissederek çalışma yürüttüler. TÜRMOBun çalışmalarına destek olarak ve yeni kampanyalar başlatarak hep birlikte yaralarımızı saracağız. Bunu yapabilecek güçteyiz” diye konuştu.