Gündem

Malatya'da ağıla giren kurt 47 koyunu öldürdü

31 Ekim 2022 13:16

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde küçükbaş hayvanların bulunduğu ağıla giren kurt, 47 koyunu öldürürdü. 

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde küçükbaş hayvanların bulunduğu ağıla giren kurt, 47 koyunu öldürürken 12 koyunu da yaraladı. İşletmenin ortağı Bilal Altıntop, bu yıl girdi maliyetlerinden dolayı zarar ettiklerini, üzerine bir de bu olayı yaşadıklarını kaydederek, devletten yardım beklediklerini söyledi.

Olay, Yazıhan ilçesine bağlı Sinanlı Mahallesi’nde meydana geldi. Mahallede, koyun yetiştiriciliği yapan Fuat Karakuş’a ait ağıla giren kurt, 47 koyunu öldürürken, 12 koyunu da yaraladı. Olayın bildirilmesi üzerine Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, Tarım ve Kılsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Koordinatörü Murat Tunç, Yazıhan Tarım ve Orman İlçe Müdürü Zafer Tanrıverdi, Malatya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın ve teknik personel mahalleye gelerek incelemede bulundu.

"Devletimizden yardım bekliyoruz"

İşletmenin ortağı Bilal Altıntop, kurtlardan dolayı mağdur olduklarını ifade ederek, "Bunlar evcil kurtlar bizden ya da köpeklerden kaçmıyor. Biz uzun zaman nöbet tuttuk. O süreçte bir sıkıntı yaşamadık. Cumartesi gecesi kurt ağıla giriyor, çoban sabah köpeklerin sesine uyanıyor. 47 koyun telef olmuş, 12-13 koyunda yaralı. Mağdur olduk, devletimizden yardım bekliyoruz. Bu sene girdi maliyetlerinden dolayı bayağı bir zararımız var, bir de bu olayı yaşadık. Devletimizden bir yardım bekliyoruz” dedi.