Gündem

Malatya'da 5,6 büyüklüğünde deprem; 29 bina yıkıldı, bir kişi hayatını kaybetti, 110 kişi de yaralandı

27 Şubat 2023 12:15

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bugün saat 12.04'te 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD Başkanı Yunus Sezer, depremde 29 binanın yıkıldığını, bir kişinin yaşamını yitirdiğini, 110 kişinin de yaralandığını duyurdu. Enkaz altında kalan Ali Şahingil adlı vatandaşın ise kurtarıldığı belirtildi. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Çevre illerde de hissedilen deprem, 6,96 kilometre derinlikte gerçekleşti.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Malatya'nın Yeşilyurt ilçesindeki 5,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan binalar olduğu tespit edilmiş olup, arama-kurtarma ekiplerimiz bölgeye sevk edilmiştir" denildi.

AFAD Başkanı Yunus Sezer, beş binada arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Maalesef bir vatandaşımız hayatını kaybetti. 69 yaralımız hastanelere sevk edildi" dedi.

AFAD Başkanı Yunus Sezer,  daha sonra yaptığı açıklamada, 29 binanın yıkıldığını, 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 110 kişinin de yaralandığını duyurdu. 

 Sezer,” 657 kişilik bir ekip arama kurtarma yağıyor. 2 binada arama kurtarma devam ediyor. 32 vatandaşımızı arama kurtarma çalışmaları sonucu kurtardık” dedi.

"Yaklaşık 6 ayda kaydettiğimiz depremleri üç haftada kaydettik"

AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar da yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Şu ana kadar 5 ile 6 büyüklüğündeki 45 artçı sarsıntı var. Bugün meydana gelen depremi yine bu büyük depremlerin meydana geldiği sistem içerisinde oldu. Şu ana kadar 10 bin 282 artçı meydana geldi. Yaklaşık 6 ayda kaydettiğimiz depremleri üç haftada kaydettik. 3-4 arası depremlerin sayısı 1963  4-5 aradı 671 ve 5-6 arası ise toplam 45.  5 ve üzeri artçı sarsıntılar olacaktır. Artçılar sonrası kırsal alanlarda kaya düşmesi tehlikesi olabiliyor."

Enkaz altında kalan Ali Şahingil adlı vatandaş kurtarıldı

Kahramanmaraş depreminin ardından apartmandan ayrılan 70 yaşlarındaki Ali Şahingil'in, bugün eşyalarını almak için binaya girdiği ve depreme yakalanarak enkaz altında kaldığı öğrenildi. Arama-kurtarma ekipleri, yaptıkları çalışma sonucu Şahingil'e ulaşarak enkazdan sağ çıkardı. Şahingil, sağlık görevlilerince ambulansla hastaneye kaldırıldı.